FOTO Pompierii suceveni au intervenit cu șase autospeciale de stingere la incendiul izbucnit la gospodăria unei bătrâne de 92 de ani, din Voitinel

În seara de 1 spre 2 aprilie 2021, în jurul orei 01.00, printr-un apel la 112 a fost anunțat un incendiu la o gospodărie din localitatea Voitinel.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Voitinel, Gălănești și Bilca, cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei și cel al unei anexe, corp comun cu locuința, cu pericol de propagare la ambele construcții, dar și la cele aflate în imediata vecinătate. Pompierii militari au pătruns în locuință, unde, într-una dintre camere, se afla o bătrână de 92 de ani, care nu se putea deplasa singură. Salvatorii au preluat-o și au evacuat-o în siguranță. Pompierii paramedici SMURD au monitorizat-o din punct de vedere medical, însă, din fericire, femeia era stabilă hemodinamic și respirator și nu a necesitat îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:10.

Au ars: acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, acoperișul anexei pe 30 de metri pătrați, obiecte de mobilier, materiale textile și alte bunuri. S-au degradat pereții portanți ai construcțiilor.

Incendiul a izbucnit din podul locuinței, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, precum și anexele gospodărești și două locuințe, aflate pe aceeași proprietate.

Adauga comentariu