FOTO Pompierii suceveni trag un semnal de alarmă asupra coșurilor de fum necurățate și deteriorate

În ultimele 24 de ore, la nivelul subunităților pompierilor militari suceveni s-au înregistrat cinci incendii, în diferite zone ale județului. Patru dintre acestea au izbucnit de la nivelul coșurilor de evacuare a fumului, necurățate de funingine sau deteriorate.

„Deși de această dată pagubele nu au fost însemnate, reamintim faptul că recent s-au înregistrat incendii în care au fost mistuite gospodării întregi, și din nefericire, unele dintre ele s-au soldat chiar și cu pierderi de vieți omeneșeti.

Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor militari cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată.

Coșuri pentru evacuarea fumului

– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Adauga comentariu