FOTO Povestea lui „Hachiko” din Tișăuți. Câinele a continuat să-și facă veacul pustnic în curtea în care a crescut, după ce stăpânii săi au murit acum trei ani

Reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au expus povestea unui câine din Tișăuți, asemănătoare celebrului câine Hachiko. Aceștia au fost anunțați despre faptul că un câine, în vârstă de peste 12 ani, trăiește în condiții precare într-o curte din satul Tișăuți, comuna Ipotești, județul Suceava. Se pare că, după moartea stăpânilor, animalul a continuat să își facă veacul în curtea în care a crescut. Între timp, gospodăria a fost cumpărată de către un alt proprietar, care a demolat casa bătrânească. În ciuda acestor evenimente, câine a trăit până ieri prin molozul rămas în urma demolării.

„Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că într-o gospodărie, ai cărei bătrâni au murit în urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv.

Un bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit.

Lesne de ințeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hrănit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă, și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut.

Pare că-i orb, însă mâine (n.r. - 27 ianuarie 2021) îl va vedea un medic. Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic.

Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare”, au spus reprezentanții Asociație Casa lui Patrocle.

Adauga comentariu