FOTO Prefectul Sucevei îi face „reclama” unui șofer care și-a aruncat chiștocul de țigară din mașină: „Mai avea vreo 20 de secunde de semafor roșu pentru a se reabilita, când i-am transmis semnale”

Ieri, în timp ce se afla în traficul rutier din municipiul Suceava, prefectul Sucevei, Iulian Cimpoeșu, membru USR, a observat faptul că șoferul din fața sa și-a aruncat chiștocul de țigară pe geam.

Așadar, acesta a făcut poză mașinii pe care o conducea șoferul respectiv și a postat-o pe Facebook alături de descrierea de mai jos.

„Un singur chiştoc de țigară are capacitatea de a polua aproape o mie de litri de apă şi se dezintegrează în 12 ani.

Cu toate că în legislaţia din România se prevăd amenzi pentru cei care aruncă chiştoacele pe străzi la voia întâmplării, majoritatea fumătorilor nu ţin cont de acest lucru, iar organele abilitate ar trebui să fie mult mai atente și mai ferme și pe această linie (pentru nerespectarea legii care impune aruncarea chiştoacelor numai la locurile special amenajate, amenzile pot ajunge la sume considerabile).

Conducătorul autoturismului din fața mea, care și-a aruncat în mare dispreț chiștocul pe stradă, mai avea vreo 20 de secunde de semafor roșu pentru a se reabilita, când i-am transmis semnale. Dar nesimțirea e mai mare decât dorința de bine”, a spus prefectul Sucevei pe pagina sa de Facebook.

Adauga comentariu