FOTO Preotul „împărtășit” ce a izbit cu mașina trei femei, din care una a decedat, va sta după gratii doi ani și 11 luni

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe George Ionuț Apetrei la doi ani și 11 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

George Ionuț Apetrei are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.

Preotul Apetrei, fiind beat, a strivit cu mașina o femeie și a fugit de la locul faptei

În seara de 13 noiembrie 2018, George Ionuț Apetrei, din localitatea Dragomirna, a dat cu mașina peste trei femei. Acesta se afla la volanul unei dube marca Volkswagen LT în momentul în care a izbit trei femei care circulau pe marginea drumului. 

Femeia care a murit în urma accidentului era angajată la Spitalul de Recuperare Neuropsihiatrică din Mitocul Dragomirnei. Celelalte două femei rănite erau de asemenea angajate la aceeași unitatea spitalicească.

După ce preotul, căruia i s-au spovedit o mulțime de credincioși, a ucis-o pe Alina R., în vârstă de 41 de ani, nu a oprit în momentul impactului, trăgându-și victima după el mai mulți metri, cu mașina, după care fără vreo ezitare a plecat în trombă de la fața locului. Individul și-a lăsat victima, mamă a doi copii, lată pe asfalt. În perioada accidentului, unul dintre copiii femeii era elev la Facultatea de Teologie din Iași, în timp ce mezinul era încă elev la liceu.

Alina R. a murit pe loc, fără nici o șansă de scăpare. Medicii ajunși la fața locului nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul femeii.

Celelalte două victime au fost transportate la Spitalul Județean Suceava.

Preotul bețiv a fost prins în cele din urmă de către polițiști. Acesta ținea slujbe la parohia „Sfântul Mucenic Gheorghe” din comuna Mitocu Dragomirnei, iar în timpul săptămânii preda religia la o școală din Cajvana.

În urma testării cu aparatul etilotest, „părintele” s-a „împărtășit” până a obținut o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

După jumătate de an de la incident, Apetrei preda în continuare Religia elevilor de liceu 

În perioada noiembrie 2018 - mai 2019, George Ionuț Apetrei a stat după gratii timp de trei luni, fiind arestat preventiv. Imediat după ce acesta a fost eliberat, el s-a întors la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, unde este profesor de religie.

La data de 20 mai 2019, George Ionuț Apetrei a fost văzut în curtea școli, iar în momentul în care a observat că este filmat a intrat în unitatea de învățământ.

Copiii, soțul și mai multe rude de ale femeii, care și-a pierdut viața în accident, și-au exprimat nemulțumirea despre faptul că preotul s-a întors să predea religia și să slujească la biserică.

Prima reacție a directorului uneia dintre școlile în care predă George Ionuț Apetrei a fost aceea de a zâmbi în momentul în care a auzit motivul pentru care familia îndoliată a venit la școala sa, de la aproape 40 de kilometri.

„Da, este la școală, normal că este la școală. Până nu avem o sentință definitivă și revocabilă nu pot să-l opresc din a venit la școală. (...) Și acuma cu ce să vă ajut? V-aș lua un ceai, v-aș lua o cafea”, a spus Nicolae Robu, directorul Liceului Tehnologic Cajvana.

Mai multe detalii despre manifestul, familiei femeii decedate în urma accidentului, din fața școlii unde preda George Ionuț Apetrei, puteți afla dând click aici. 

La scurt timp după producerea accidentului, George Ionuț Apetrei a răspuns ironic la întrebările presei.

 

Adauga comentariu