FOTO Primăria Bosanci a fost amendată cu 15.000 de lei de către Garda de Mediu pentru o groapă de gunoi de pe malul râului Suceava. Primăria nu a băgat în seamă cele trei adrese ale Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

Garda de Mediu Suceava a amendat cu 15.000 de lei Primăria comunei Bosanci mai multe deșeuri depozitate pe malul drept al râului Suceava. Reprezentanții Gărzii de Mediu și cei ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate s-au deplasat pe malul menționat pentru a verifica dacă sesizarea pe care au primit-o se confirmă. După ce au ajuns la fața locului, aceștia au constatat faptul că într-adevăr existau deșeurile respective depozitate pe mal.

Se pare că, ANANP Suceava a notificat Primăria Bosanci cu privire la gunoaiele din imagini, prin trei adrese, dar unitatea administrativă locală nu a dat curs acestora. 

„Urmare a unei petitii inaintata la G.N.M. C.J. Suceava de catre ANANP Serviciul Teritorial Suceava, referitoare la depozitarea deseurilor pe malul drept al raului Suceava, care face parte situl Natura 2000 ROSCI 0380 Raul Suceava-Liteni, reprezentanti ai celor doua institutii s-au deplasat in teren pentru verificarea aspectelor semnalate. Mentionam ca ANANP Serviciul Teritorial Suceava, a notificat primaria comunei Bosanci prin trei adrese privind depozitarile ilegale de deseuri mai sus mentionate.
Primaria comunei Bosanci nu a dat curs adreselor inaintate de ANANP Serviciul Teritorial Suceava. La verificarea in teren s-a constatat ca aspectele semnalate se confirma, pe teritoriul administrativ al comunei Bosanci in zona puturilor de apa forate, mai precis pe malul drept al raului Suceava s-au identificat depozitari de deseuri menajere, deseuri reciclabile, deseuri din constructii, precum si deseuri provenite din toaletarea arborilor.
S-a incheiat proces verbal de contraventie in valoare de 15.000 lei, conform Legii 211/2011, stabilindu-se masuri cu termene ferme pentru salubrizarea zonelor identificate cu depozitari ilegale de deseuri”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu