FOTO Primăria a început înverzirea pistelor de biciclete din Suceava: „Va fi o perioadă de probă, în care vom observa cum se comportă vopseaua”

Astăzi, viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat faptul că vechile piste de biciclete din oraș vor fi marcate cu vopsea acrilică de culoare verde. Conducerea Primăriei a spus că va urmări cum se „comportă vopseaua”, iar în cazul în care rezultatele vor fi bune, toate pistele de biciclete din oraș vor fi înverzite.

„Pentru a evidenția pista de biciclete și pentru ca aceasta să fie clar definită de restul trotuarului, astfel încât, atât bicicliștii, cât și pietonii să se simtă mai în siguranță, am decis marcarea pistei cu vopsea acrilică, pe bază de solvenți, de culoare verde.

Va fi o perioadă de probă, în care vom observa cum se comportă vopseaua, rezistența acesteia, iar dacă va trece testul, vom continua cu marcarea, până la găsirea soluțiilor de creare a unor noi piste, odată cu introducerea sensurilor unice.

P.S. Suprafața pistelor este poroasă, întrucât, peste vopsea se adaugă granule rezistente la abraziune pentru a obține suprafețe antiderapante”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

La postarea viceprimarului a comentat și Ion Lungu, actualul primar al municipiului Suceava, care a spus un „Doamne ajută!”, dar a venit și cu o recomandare pentru cetățeni.

Adauga comentariu