FOTO Primăria Suceava a asfaltat într-un final parcarea din zona „La Bazin”. Parcările reabilitate în anii trecuți revin la starea inițială, fiind ciunțite periodic și acoperite cu pietriș

Primăria Suceava a reușit să asfalteze într-un final parcarea din zona „La Bazin”, cartierul Areni. Începând de astăzi, localnicii din zona se vor putea bucura de locuri de parcare pe teren drept, nemaifiind nevoiți să-și parcheze autoturismele prin gropi. 

În urma acestor lucrări de reabilitare și modernizare au fost realizate 100 de locuri de parcare.

S-au folosit:

  • bordură mare - 377 ml
  • binder (BADPC 22,4) - 340 t
  • uzură (BAPC 16) - 227 t

Rămâne de văzut cât timp se vor putea bucura localnicii și nu numai de această parcare, având în vedere faptul că parcările pe care municipalitatea le modernizează par a fi blestemate.

Ce s-a ales de parcările modernizate din cartierul George Enescu:

  • parcarea din zona străzii Lazăr Vicol nr. 5 a fost asfaltată cu câteva zile înaintea alegerilor locale din 2020. După ce a fost turnat asfaltul, muncitorii și-au strâns utilajele și au plecat fără a mai marca locurile de parcare. 
  • parcarea din zona străzii Lazăr Vicol nr. 3 a fost asfaltată, marcată și fotografiată pentru a se putea făli Primăria Suceava pe Facebook. La scurt timp după terminarea renovării, în mijlocul parcării au fost făcute mai multe decopertări pentru a fi efectuate câteva reparații la țevile ruginite de sub parcare. În urma reparațiilor, găurile au fost acoperite cu pietriș și ... așa au fost lăsate.

  • parcarea din spatele magazinului Albina este cea mai batjocurită parcare reabilitată din cartierul menționat. Aceasta a fost asfaltată în urmă cu circa doi ani, iar de atunci și până în prezent a fost decopertată de zeci de ori. În general, asfaltul din zona era decopertat, se efectuau reparațiile la țevile defecte, iar pe urmă se peticea cu câte un strat de asfalt. Mai nou, „Doreii” decopertează parcarea, iar pe urmă după ce-și termină treaba în zonă aruncă câteva hârlețe cu pietriș în gropi și se duc la alte lucrări. Parcarea aceasta a fost cea mai ghinionistă, având în vedere faptul că imediat după inaugurare a fost decopertată în mai multe părți. Decopertările nu au luat sfârșit, în cel mai scurt timp probabil va deveni din nou o parcare pietruită.

 

Adauga comentariu