FOTO Primăria Suceava îi descurajează pe proprietarii de garaje crescându-le chiriile de 10 ori

Edilul Ion Lungu și-a pus, din nou, în cap sucevenii după ce aceștia și-au plătit sau au intenționat să-și plătească taxele și impozitele. Mai mulți suceveni, care se așteptau să plătească aproximativ aceeași sumă de bani precum anul trecut pentru taxe și impozite, au avut parte de o surpriză în momentul în care au primit „nota de plată”.

Cetățenii consideră că au fost mințiti de către reprezentanții Primăriei, deoarece au fost informați că taxele și impozitele nu vor crește în acest an. Practic primarul nu a mințit 100%, ci doar a omis un aspect, un aspect mai scump decât toate taxele și impozitele plătite de acesta pentru anul 2021. Mai exact, acesta a spus că taxele și impozitele rămân neschimbate deoarece municipalitatea consideră că taxele și impozitele sunt una, iar chiriile pentru garaje sunt alta.

(TAXELE ȘI IMPOZITELE LUI ION LUNGU)

Sucevenii cu garaje s-au trezit că pentru chiria terenului pe care se află garajele trebuie să plătească de aproape 10 ori mai mult. O persoană care în anul 2021 a plătit 77 de lei reprezentând chiria respectivului teren, în anul 2022 a plătit aproape 770 de lei. Probabil pentru municipalitate un „0” în plus sau în minus nu pare a fi o mare problemă, dar în rândul sucevenilor se pare că este. 

(TAXELE ȘI IMPOZITELE UNUI CETĂȚEAN)

Prețul chiriei pentru garaje a crescut la finalul anului 2021, după ce Consiliul Local a aprobat cu 22 de voturi „pentru” HCL 314 din 16 decembrie 2021. Mai exact, schimbarea s-a produs în timp ce sucevenii se pregăteau pentru sărbători și probabil nu au avut timp să caute informații cu privire la toate hotărârile celor ce gestionează situația din oraș. Mai mult ca sigur, Primăria nu i-a informat din timp despre această schimbare pe sucevenii care au garaje. 

Cel mai probabil, prin această mărire exagerată peste noapte, Primăria Suceava încearcă să îi „evacueze” de bunăvoie pe suceveni din garaje pentru a construi parcări supraterane.

 

Comentarii

Mircea

12.01.2022 17:09

Si ce-i rau in asta? 77 lei pe an si tineai cateva locuri de parcare blocate... ca nici in fata lor nu poti parca au de deschis portile larg.. De salutat decizia..

Adauga comentariu