FOTO Primăria Suceava plătește aproape 10.000 de lei în fiecare lună Diasil-ului pentru a curăța cele două parcări subterane din oraș

Conform SEAP, Primăria municipiului Suceava dă 77.081,04 lei (16.186,01 euro) societății Diasil Service SRL pentru „servicii de curățenie în zonele de parcare, în dispecerate, pe casa scărilor, în zonele de acces supraterane și spațiile aferente precum igienizarea permanentă a grupurilor sanitare cu asigurarea consumabilelor, la parcările subterane din centrul municipiului Suceava, conform Caietului de sarcini”.

Municipalitatea plătește Diasil-ului suma de 9.635,13 lei în fiecare lună, timp de opt luni.

Ieri, 19 aprilie 2019, toaletele din cele două parcări subterane erau lipsite de hârtie igienică și servețele, lipsite de săpun sau de dispenser pentru săpun. Deseori în interiorul toaletelor este ceva hârtie igienică folosită aruncată pe jos, bălți pe podea (probabil urină), becuri arse. Surprinzător este faptul că aseară closetul era alb, nu maroniu. Doar în una dintre cele patru toalete exista hârtie igienică.

Persoanele care vor să-și lase „nevoile” într-una din toaletele parcărilor subterane din centrul Sucevei sunt puse într-o ipostază destul de neplăcută în momentul în care sunt nevoiți să calce într-o baltă pentru a ajunge la closet. Neștiind dacă balta este de proveniență umană sau pur și simplu a curs apa de la vreo țeavă, cetățeanului, mai ales celui care urmează să urce într-o mașină, îi poate veni în cap ideea de a scăpa de a se ușura la vreun loc obscur riscând o amendă. Există și cetățeni care profită de localurile din zona centrală vizitându-le toaletele fără a face consumație. Cel mai apropiat de parcările subterane este un local ce poartă denumirea unui scriitor irlandez. Uneori localul este vizitat chiar de către edilul Sucevei, Ion Lungu, din diferite motive.

De curățenia toaletelor și de aprovizionarea cu hârtie igienică se ocupă Diasil Service SRL.

Administratorii societății Diasil Service SRL sunt Anton Curelariu și Georgeta Curelariu, asociați fiind tot cei doi.

Se zvonește prin târg faptul că directorul firmei Diasil Service Suceava, Anton Curelariu, ar fi un soi de rudă cu primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cetățenii nu calcă în urină când intra în toaletele parcărilor subterane din centrul Sucevei, ci în 16.000 de euro lichizi!

Diasil-ul precis s-a ocupat de curățenia parcărilor subterane. Pânza de paianjen este utilizată pentru menținerea echilibrului unui semn care îndrumă spre parcometru.

Adauga comentariu