FOTO Protest al transportatorilor din România, Bulgaria și Polonia în fața Parlamentului European. Jumătate sunt din Suceava

Aproximativ 300 de transportatori din România, Polonia și Bulgaria au protestat, astăzi, în fața Parlamentului European față de Pachetul de Mobilitate 1. Acțiunea a avut loc între orele 08.00 și 13.00, circa 200 dintre protestatari fiind din România. Transportatorii suceveni au plecat spre Bruxelles cu o aeronavă închiriată.

Jumătate dintre participanții la protest provin din Suceava, fiind membri ai Asociației de Transport de Mărfuri (ATM) Bucovina, în jur de 70 – 80 din Bulgaria și restul din Polonia. Transportatorii suceveni au plecat joi dimineață de la Suceava cu un avion închiriat de la Air Bucharest, urmând să se întoarcă în țară în această seară.

Unul dintre participanții la protest, Ștefan Cucoradă, a declarat pentru Libertatea că numarul mare de suceveni de la acest protest dovedește unitatea acestora. El a menționat că la protest au fost și miniștri ai Transporturilor din Polonia și Bulgaria.

Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe data de 31 mai 2017 şi cuprinde propuneri importante de modificare a legislaţiei europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detaşării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere şi de odihnă ai şoferilor profesionişti; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie; propunerea de modificare a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piaţa de transport rutier de marfă.

În data de 3 decembrie 2018, Consiliul Miniştrilor de Transport din UE a adoptat poziţia sa (abordare generală) privind Pachetul de Mobilitate 1, bazată pe propunerile restrictive ale Alianţei Rutiere a Statelor din Vestul UE, prin care transportatorii români, alături de ceilalţi transportatori estici „sunt trimişi acasă', prin măsurile restrictive dure de efectuare a transportului rutier în Uniunea Europeană.

Una dintre regulile ce urmează a fi aplicate se referă la regulile detaşării la transporturile rutiere internaţionale, cu exceptarea tranzitului şi a transportului bilateral, definit extrem de restrictiv: în drumul spre ţara de destinaţie şi în drumul de întoarcere, se permite o activitate suplimentară de încărcare/descărcare în ambele direcţii, fără a se încadra în regimul de detaşare, sau zero la plecare şi până la două (operaţiuni) în drumul de întoarcere. Pentru toate celelalte tipuri de operaţiuni, inclusiv pentru cabotaj, regimul de detaşare integrală se aplică începând cu prima zi a operaţiunii. De asemenea, se are în vedere restricţionarea cabotajului prin introducerea unei perioade de „răcire' (cooling-off) de 5 zile înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul.

Sursa text + foto: www.libertatea.ro

Adauga comentariu