FOTO Repercusiunile colectării selective scăpate de sub control

Municipiul Suceava a avut mai mereu probleme cu salubrizarea în ceea ce privește tomberoanele pline până la refuz. Însă, de când au fost înlocuite tomberoanele vechi cu cele galbene și negre, mizeria și dezordinea a început să fie din ce în ce mai vizibilă. 

În ultima perioadă, municipalitatea a făcut și continuă să facă tot posibilul pentru a se lăuda cu noul sistem de colectare selectivă, cel cu noile containere semiîngropate.

Ieri, una dintre ghenele de gunoi din cartierul George Enescu, la colț de pizzeria Luca, arăta dezastruos. Pe lângă faptul că arăta îngrozitor, iar mirosul îți întorcea stomacul pe dos, cetățenii care voiau să circule prin respectivul gang erau nevoiți să se strecoare printre tomberoanele burdușite cu gunoaie și peretele blocului.

Până de curând, ghena respectivă era îngrădită de un gard verde, în interiorul căruia se aflau tomberoanele. Gardul verde există și acum, doar că în urma unei reamenajări, făcute ori de angajații firmei de salubrizare ori de locuitori, câteva tomberoane au fost mutate în afara gardului.

Un cetățean nemulțumit a postat pe Facebook un mesaj către municipalitate în legătură cu ghena de gunoi menționată mai sus.

„Domnilor primari, vice primari, consilieri responsabili (mai pe scurt CERȘETORI de voturi) ATENTIE!!!! Să vă ferească Dumnezeu să ajungeți in actuala si proxima campanie electorală in zona cartier George Enescu!!!! O să vă îmbolnăviți sigur si nici un BADEAGARDUL nu o să vă salveze ( de boală și de mânia populației). Daca sunteți părinți de copii, vă rog să analizați unul dintre cele două accese pietonale in zona Lalelelor,Jupiter....Iar pentru a motiva imperativul folosit, pot sa vin cu mult mai multe argumente decât aveți dvs. în a ne convinge pentru a vă vota...”, a spus un sucevean pe pagina sa de Facebook.

La aceeași ghenă de gunoi, la începutul anului, o mașină parcată aiurea a fost împodobită cu gunoaie.

Probleme în ceea ce privește mormanele de gunoi care sunt lăsate de izbeliște prin municipiul Suceava sunt din ce în ce mai des întâlnite. Câteva exemple puteți observa apăsând pe cifrele următoare: 1, 2, 3, 4, 5.

sursa foto: Facebook/ Bogdan Abalasei

Adauga comentariu