FOTO Reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au pus pe picioare câinele găsit zăcând lat pe asfalt după ce a fost călcat de o mașină: „A rămas cu sechele neurologice, stă cu capul doar într-o parte și clipește într-una”

La începutul săptămânii, luni, 5 iulie 2021, reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au găsit pe drumul din apropierea adăpostului un câine călcat de mașină care era lat pe asfalt. Cu ultimele puteri, animalul se târâia spre șanț.

„Dimineața noastră nu numai că a fost înnorată, iar în loc de bucurie, am avut parte doar de o altă dezamăgire.

Venind la muncă, la adăpost, am găsit în vecinătatea spațiului în care ne desfășurăm activitatea, un câine lat, călcat de mașină, fie azi dimineață, fie aseară. A fost lovit și lăsat să se târâie în șanț de unul singur. Cel care a produs accidentul nu s-a obosit nici măcar să-l îndepărteze de pe partea carosabilă, de acordatul primului ajutor prin apelarea la un medic veterinar nici nu mai are sens să vorbim, nu s-a întâmplat oricum.

Fără să vrem l-am observat, iar privirea sa goală ne-a sfâșiat sufletul și ne-a mobilizat să ne grăbim către cabinetul veterinar, la prima oră a dimineții.
Zis și făcut, am ajuns în cele din urmă și la cabinet unde în urma consultului de specialitate s-a constatat că dispune de numeroase probleme neurologice, iar tot ce-i trebuie pe moment este repaus și tratament (cu Cerebrolysine și Milgamma), iar apoi vedem ce putem face pentru a-l pune pe picioare, pentru a-l vedea cum se deplasează din nou.

E tânăr, iar viața lui deja a fost compromisă, nici doi ani nu are și este un cățel nu foarte mare în comparație cu o pisică”, au transmis cei de la Casa lui Patrocle la data de 5 iulie 2021.

Ieri, 10 iulie 2021, reprezentanții asociației sus-menționate au revenit cu informații despre acest câine. Animalul a rămas cu sechele neurologice, dar mănâncă normal și stă în picioare.

„Este relativ întreg, însă lovit la cap. A rămas cu sechele neurologice, stă cu capul doar într-o parte și clipește într-una. Sub tratamente de tot felul, așteptăm pentru el și zile mai bune. În rest este activ, mănâncă bine, integrat total în colectiv și mulțumit că are un acoperiș deasupra capului. Este doar un alt pacient, l-am numit Vito”, au informat salvatorii câinelui.

Cine dorește să sprijine Asociația Casa lui Patrocle o poate face donând orice sumă de bani în conturile de mai jos:

Cu cardul, FĂRĂ comision, prin intermediul PayPal:
https://bit.ly/3nzNtm3
Revolut:
0752 818 517
Conturi: ASOCIAȚIA "CASA LUI PATROCLE"
RON: RO22BRDE340SV63867373400
EURO: RO18BRDE340SV63867453400

 

Adauga comentariu