FOTO Scuteristul beat care a provocat un accident rutier grav pe raza localității Bunești s-a ales cu dosar penal. Înainte de a-l opera de urgență medicii au descoperit muniție pentru arme letale asupra victimei

Ieri, cotidianul Ziar de Suceava transmitea faptul că doi ofițeri de la ISU Suceava, care se aflau în trafic, au acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier petrecut pe raza localității Bunești.

Accidentul a avut loc în jurul orei 11.30. Atunci, G.P. (40 de ani), din municipiul Fălticeni, conducea un moped pe raza comunei Bunești, dinspre Suceava spre Fălticeni. Pe moped, care nu avea montate plăcute cu numerele de înmatriculare, se afla atât bărbatul menționat, cât și o femeie.

În timpul deplasării, într-o curbă la dreapta, G.P. a pătruns pe contrasens și s-a izbit într-un autoturism marca Dacia Duster condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comun Patrăuți.

În trafic se aflau și doi ofițeri de la ISU Suceava, care au intervenit acordând primul ajutor medical persoanelor de pe moped. O victimă a fost așezată în poziția laterală de siguranță, iar celei de-a doua, i-a fost imobilizată manual coloana cervicală, care putea fi lezată. Concomitent, pompierii militari au solicitat la 112 resurse medicale specializate, iar la fața locului s-au deplasat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni și un echipaj SAJ.

Pe urmă, G.P. a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio cerebral, etilism acut”. Acesta a rămas internat în unitate medicală.

Pasagera a fost și ea transportată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „traumatism cranio cerebral și contuzie toraco abdominală”.

Șoferul Daciei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

G.P. nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma accidentului, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Pe la ora 13.00, personalul medical din cadrul SJU a anunțat Poliția cu privire la faptul că au găsit asupra lui G.P. mai multe elemente de muniție. 

Imediat, la spital a ajuns un echipaj de poliție care a preluat opt elemente de muniție nepercutate, ce păreau a fi letale și două tuburi de cartuș de același tip, toate având calibrul de 9 milimetri. Toate acestea au fost găsite asupra lui G.P., scuteristul rănit în urma accidentului de la Bunești. Muniția a fost găsită când medicii îl pregăteau pe bărbatul care necesita o intervenție chirurgicală urgentă.

Polițiștii au efectuat mai multe verificări și au constatat faptul că bărbatul locuiește fără forme legale la o stână de pe raza comunei Bosanci. Oamenii legii au verificat anexele și perimetrul stânei, în prezența proprietarului, dar nu au găsit alte bunuri care să intereseze cauza.

În urma acestei descoperiri, polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Adauga comentariu