FOTO Șeful de post de la Mușenița a ajuns în arest după ce s-a cherchelit și a dat cu mașina peste doi oameni

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a transmis faptul că astăzi, un agent de poliție din cadrul IPJ Suceava, a fost reținut pentru 24 de ore. Inculpatul a produs un accident rutier în urmă cu circa patru săptămâni, pe raza localității Mușenița. Atunci, bărbatul, fiind beat, a dat cu mașina peste două persoane și și-a văzut de drum.

La data de 20 noiembrie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 11 decembrie 2020, prin ordonanța procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Bogdan Niga, agent de poliție în cadrul IPJ Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului.

La începutul acestui an, Bogdan Niga ocupa funcția de șef de post în comuna Mușenița.

„În cauză există suspiciunea că în data de 20.11.2020, în jurul orei 18.15, suspectul N.B., fiind sub influența băuturilor alcoolice, conform buletinului de analiză toxicologică nr. 2006 din data de 26.11.2020, s-a urcat la volanul unui autoturism cu intenția de a se deplasa la domiciliu, respectiv la sediul Postului de Poliție unde își desfășoară activitatea, iar cu aproximativ 254 de m înainte de acest imobil, pe DJ 291 A a surprins pe partea carosabilă persoanele vătămate A.V. și A.M., pe care le-a accidentat și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului, parcând autoturismul avariat în curtea Postului de Poliție”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Față de N.B., procurorul a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 14 decembrie 2020 ora 13.30. La data de 15 noiembrie 2020, individul va afla dacă va fi arestat preventiv sau nu. 

„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuriri tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspectul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

Adauga comentariu