FOTO Șeful de post de la Mușenița a fost trimis în judecată după ce s-a cherchelit și a dat cu mașina peste doi oameni

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis în judecată pe inculpatul Bogdan Niga, agent de poliție in cadrul IPJ Suceava, care ocupa funcția de șef de post în comuna Mușenița, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

La data de 20 noiembrie 2020, în jurul orei 18.15, fiind sub influența băuturilor alcoolice, având conform buletinului de analiză toxicologică o alcoolemie in sânge la proba I, ora recoltării 23.35 de 1,28 g ‰, iar la proba II, ora recoltării 00.35 de 0,98 g ‰ alcool pur în sânge, s-a urcat la volanul unui autoturism cu intenția de a se deplasa la domiciliu, respectiv la sediul Postului de Poliție Mușenița, iar cu aproximativ 250 de metri înainte de acest imobil, a surprins pe partea carosabilă persoanele vătămate A. V. și A. M. , pe care le-a accidentat și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului, parcând autoturismul avariat în curtea Postului de Poliție, persoana vătămată A. V. suferind leziuni atestate medical cu 44 – 45 de zile de îngrijiri medicale, conform raportului de constatare medico-legală.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Rădăuți.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate in niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Adauga comentariu