FOTO Șeful de post din Zvoriștea acuzat pentru un nou scandal provocat din cauză că nu este de acord cu concubinul fiicei sale

Polițistul Costică Ghițu, șeful de post din comuna Zvoriștea este acuzat din nou pentru faptul că a făcut un scandal monstru pentru că este nemulțumit de C.S. (30 de ani), concubinul fiicei sale.

Săptămâna trecută concubinul fiicei lui Costică Ghițu, a ajuns acasă, fiind plecat la muncă în Germania. De când tânărul a venit din străinătate, acesta ar mai fi trecut prin fața casei șefului de post din Zvoriștea pentru a o aștepta pe P.P.E. (27 de ani), fiica șefului de post, dar atunci polițistul nu s-ar fi manifestat atât de agresiv, ci doar i-ar fi spus să îi lase fiica în pace.

În prima seară în care C.S. a mers după P.P.E., tatăl tinerei nu ar fi ieșit la poartă.

În a doua seară, Costică Ghițu i-ar fi spus tânărului să îi lase fiica în pace, dar nu ar fi avut loc nicio scenă de scandal.

Ieri, 22 decembrie 2019, în jurul orei 17.00, C.S. a mers din nou cu mașina în fața locuinței polițistului pentru a o lua pe P.P.E. În momentul în care tânărul ar fi ajuns în fața porții gospodăriei șefului de post din Zvoriștea, părinții fetei ar fi ieșit la poartă și ar fi împins-o pe tânără în curte. Atunci, concubinul ar fi ieșit din mașină și le-ar fi spus soților Ghițu să o lase în pace pe tânără.

Timp de câteva minute, în curtea lui Costică Ghițu ar avut loc prima parte a scandalului, când părinții tinerei ar fi încearcat să o oprească pe aceasta să plece cu C.S..  Cei doi ar fi ținut-o cu forța pe P.P.E. în curte și i-ar fi spart telefonul. La un moment dat aceasta ar fi reușit să scape și a sărit poarta fiind ajutată concubinul ei.

De îndată ce tânăra ar fi reușit să scape din curtea părinților, tatăl ei i-ar fi rupt geaca lui C.S..

Conform spuselor lui C.S., în fața porții casei polițistului ar mai fi urmat câteva minute de scandal, scandal în care soția polițistului l-ar fi îmbrâncit pe tânăr prin șanțul din fața casei.

Până la urmă, P.P.E. ar fi sunat la 112 iar la fața locului ar fi ajuns un echipaj de poliție de la Adâncata, iar pe urmă ar fi venit doi polițiști de la Suceava. În urma interveniției polițiștilor de la Suceava, în rândul martorilor s-au lansat zbonuri privind faptul că polițiștii iar fi luat armamentul și cheia de la mașina de poliție pe care le avea Costică Ghițu. Cum s-au înțeles polițiștii între ei doar ei știu.

C.S. și P.P.E. au ajuns ieri la secția de Poliție pentru a da cu subsemnatul

(Foto: plângerea scrisă a P.P.E.)

(Foto: plângerea scrisă a lui C.S.)

Punctul de vedere al șefului de post din comuna Zvoriștea

Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au luat legătura și cu Costică Ghițu, șeful de post din comuna Zvoriștea pentru a afla detalii despre această poveste și din partea acestuia.

Costică Ghițu ne-a spus cum s-a rupt geaca actualului concubin al fiicei sale, din perspectiva sa: „Eu am sărit pentru că a vrut să îmi ia nepoata (copila fiicei lui Costică Ghițu) să plece în Germania cu ea și cu fiica mea și eu când am sărit șanțul m-am dezechilibrat și ca să nu mă duc în șanț să îmi rup coloana, fiind în fața mea cum mă filma, m-am prins cu două degete, nu știu cum l-am prins, m-am agățat de geaca lui și atunci s-a rupt geaca, nu m-am bătut sau să fie ceva altercație să fie cu bătăi, să îi rup geaca. Deci asta a fost, asta am și scris în raport, asta e realitatea, a fost și soția de față. (...) Eu-s inconștient să mă bat cu el să ajuns în niște treburi? Eu am 31 de ani de Poliție, nu am șase luni de Poliție. Și cum să îmi fac de lucru singur când mai am câteva luni sau un an, doi până la pensie și să îmi văd de treaba mea, nu?”

Șeful de post ne-a lămurit și despre părerea sa cu privire la actualul concubin al fiicei sale, povestindu-ne în același timp și câteva evenimente ce au mai avut loc cu câteva zile înainte. Acesta s-a arătat nemulțumit și de faptul că în luna august, certurile în care ar fi fost implicat polițistul au apărut în presa suceveană.

„Ăsta (actualul concubin) în primul rând nu avea ce căuta și s-o ia pe fiica mea și pe nepoata în toiul nopții, să plece cu ea. Copiii i-a lăsat cu încredere ginerele (tatăl copiilor fiicei polițistului, fostul concubin) și i-am dat și la școală, ni i-a lăsat nouă. Ei (fiica și actualul concubin) știind că la ora 21.30 a venit (fostul concubin) cu avionul din Anglia, ei la ora 18 și dispăreau. Puneți-vă dumneavoastră întrebarea unde plecau la ora aia cu fetița de doi ani și ceva? Deci eu vă rog frumos, aveți grijă, dacă iar scrieți și făceți să știți că eu iau legătura cu liderul de sindicat de la Inspectorat, că numai minciuni.(...) Eu vă spun că dacă se face iar, pe cuvântul meu dacă nu mă duc și iau legătura și vă dau în judecată pentru toate prostiile care se dau în ziar, așa ne-au dat și tura trecută”, a spus Costica Ghițu.

Din discuția purtată cu Costică Ghițu, am aflat varianta acestuia despre cum s-a ajuns să fie anunțat despre evenimentul de aseară și serviciul 112.

„A pus-o pe fiica mea să sune la 112 și să spună că <șeful de post nu mă lasă să plec de acasă>, nici nu spune că tata sau cine și cum. <Sună la 112, sună la 112 că nu te lasă să pleci!>. Eu am rugat-o frumos, i-am spus <Paula stai acasă cu nepoata, nu o speria, nu te duce de acasă cu ea în toiul nopții>. Avem băiatul în clasa 0, are șase ani merge pe șapte ani, fata în ianuarie acum pe 16 face trei anișori și a intrat (actualul concubin) și ne-a nenorocit familia cu totul”, a spus Costică Ghițu.

Reporterul l-a întrebat pe polițist dacă este adevărat zvonul privind faptul că polițiștii veniți de la Suceava i-ar fi ridicat armamentul și cheile autospecialei de Poliție.

„Nu, nu domne, nicio mașină, niciun armament. De ce să îmi ia mașina?”

Șeful de post ne-a explicat faptul că este într-o relație bună cu fostul concubin al fiicei sale, cu care tânăra are doi copii.

 „Ginerele a venit acasă acuma, ei aveau perspective să se împace că sunt în joc cei doi copii, dar nenorocitul asta... . Ea a venit acasă de o lună și ceva din Germania a avut grijă de copii, i-a dus la școală, i-a adus, i-a îngrijit împreună cu noi și acum cum a venit el (actualul concubin) din Germania, gata iar a început. (...) Au venit alaltăieri ziua la ora 11 și au plecat ziua, seara pe la șapte fără ceva au venit, că a sunat nepotul și a spus <Hai, nu vii mami acasă?>, <Vin imediat!>. Și după ce a sunat-o, după vreo 45 de minute a venit”, a spus Costică Ghițu.

Bărbatul a explicat, din punctul său de vedere, de ce actualul concubin ar fi intenționat ieri să îi ia de acasă fiica și nepoata.

„Aseară, în toiul nopții și știind că ginerele vine, i-a luat și niște lucruri de schimb la fată, nu vă dați seama? Nu vă puneți întrebarea <Nu o lua să facă mișto acuma să vină ginerele și să ne ia la întrebări?>. (...) El (fostul concubin) este aici cu noi, noi colaborăm cu el, nu avem nicio treabă”, a spus Costică Ghițu.

Costică Ghițu s-a arătat nemulțumit de relația pe care o are Paula cu noul concubin, nefiind nicidecum de acord cu acesta.

„Dar el (actualul concubin) ce caută în fața postului de Poliție, de atâtea ori a venit. Și alaltăieri i-am spus când a venit: <Băi termin-o cu relația asta cu fiica mea că are copii, are obligații față de familia pe care o are>, a zis că <Ce, vrei să îți fac reclamație iar?>. (...) I-am spus și aseară, <De ce o pui să sune la 112? Tu crezi că o relație o faci cu reclamații, cu poliție? Crezi că așa se face o căsnicie? Du-te și caută-ți o fată fără obligații, fără nimic și i-a și te căsătorește și vezi de treaba ta.>”, a spus Costică Ghițu.

În momentul în care reporterul Ziar de Suceava l-a întrebat pe Costică Ghițu dacă se afla în timpul serviciului ieri când a avut loc evenimentul, acesta a răspuns la întrebare, a părut supărat, iar la un moment dat a spus „Sănătate” și a închis apelul.

„Nu domne, nu mă mai întrebați niște treburi de astea ca să dați la presă acolo. Am încheiat orice vorbe, văd că dumneavoastră mă tot trageți de limbă ca să mai spuneți câte și mai câte acolo, scrieți niște prostii și niște dobitocii ce v-au spus ăștia și o să răspundeți. Puneți fotografia mea, puneți tot acolo, puneți și geaca lui ruptă”, a spus Costică Ghițu.

IPJ-ul este ocupat... probabil îi poartă de grijă lui Moș Crăciun

Reporterii Ziar de Suceava au încercat să afle un punct de vedere și din partea Inspectoratului de Poliție Județeană Suceava, dar au rămas doar cu încercarea. Cel mai probabil polițiștii suceveni sunt ocupați în această perioadă cu alte activități importante cum ar fi împodobirea brazilor, cel mai probabil naturali, din birouri.

Primarul nu răspunde la telefon

La eveniment ar fi fost martor chiar și primarul comunei Zvoriștea, care i-ar fi spus șefului de post să înceteze din a face scandal pentru că nu este frumos. Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au încercat să ia legătura telefonic cu Constantin Barariu, primarul comunei, pentru a ne lămuri dacă într-adevăr a văzut cele întâmplate, dar nu a fost de găsit.

Acuzațiile din august 2019

În luna august a anului 2019, Costică Ghițu a fost acuzat că terorizează o familie din Șerbănești după ce fiica lui a plecat în Germania la iubitul ei.

Acea familie din satul Șerbănești îl acuzau pe bărbat că le face viața un calvar după ce fiica lui a plecat în Germania la un tânăr din familia respectivă.

„Fata șefului de post din comuna Zvoriștea are o relație cu fratele meu de mai mult timp. De aproximativ două luni de zile aceasta a plecat în Germania la fratele meu. Țin să precizez că aceasta este divorțată legal, având vârsta de 27 de ani și fratele meu de 30 de ani. În urma plecării ei pentru noi cei de acasă, adică familia mea și părinții mei având domiciliul în aceeași curte, a început calvarul din partea șefului de post și a soției acestuia. Cei doi au venit de nenumărate ori la poartă blamându-ne și amenințându-ne verbal și telefonic ajungând până a-mi pune viața în pericol”, a povestit Petronela C..

Femeia ne-a mai relatat un episod desprins parcă din filme, în care polițistul a fost pe cale să producă un grav accident de circulație, după ce a șicanat-o în trafic.

„În data de 15 august 2019, acesta împreună cu soția lui a venit la domiciliul meu, încă cum eu eram în municipiul Suceava, s-a prezentat la locul meu de muncă, împreună cu soția lui, căutând scandal. Eu i-am explicat că mai am 30 de minute până la ora 19.00, când terminam programul. Acesta mi-a spus că mă așteaptă afară să purtăm o discuție în legătură cu fratele meu. La terminarea programului, polițistul nu era în fața locului de muncă, astfel că m-am deplasat spre mașină și am plecat spre domiciliul meu din Șerbănești. Pe drum, între localitățile Călugăreni și Șerbănești, pe o porțiune de câmp, m-a ajuns cu mașina lui marca Skoda Octavia, a început să mă șicaneze, încercând să mă lovească, punând diferite frâne, manevre prin care a încercat să mă scoată de pe partea carosabilă. M-am speriat foarte tare și la un moment dat am derapat și am intrat în șanț, redresându-mă cu mare greutate. În cele din urmă, am reușit să-l depășesc, am ajuns acasă, iar el în urma mea claxona și făcea gesturi extreme. Am parcat pe podeț, iar el a oprit mașina și a venit la mine la mașină, trăgând amândoi de portiere și înjurând. Eu am început să țip, chemându-mi părinții și copilul la poartă. Acesta a început să insulte în mai multe feluri, iar eu între timp am făcut un atac de panică fiind bolnavă de diferite boli, prezentând acte doveditoare și internări în spital. Soțul meu care era la serviciu a fost anunțat de părinți și a sunat la 112 chemând o salvare și un echipaj de poliție”, a mai precizat femeia.

Aceasta a depus un memoriu la conducerea IPJ Suceava prin care cere să fie luate măsuri împotriva polițistului Costică Ghițul.

Tânărul, pe care omul legii nu îl vede potrivit pentru fiica lui, a depus și el un memoriu la IPJ Suceava împotriva „socrului”, dorind să fie lăsat în pace.

„Am o relație cu fiica lui care este divorțată. Ea a venit la mine în Germania. Tatăl ei, fiind împotriva relației noastre, a căutat prin diferite moduri să ne despartă, amenințându-mă pe mine și pe familia mea. Am fost sunat și amenințat de el cât și de fiul acestuia chiar ajungând să îmi spună că îmi va întocmi dosare penale, că mă va prinde în trafic și îmi va lua permisul el sau colegii acestuia său că voi umbla în cărucior. Menționez că fiica lui nu a fost și nici nu este drogată, sechestrată, prostituată sau în alt fel cum susține el”, a menționat Constantin S..

Până și fiica polițistului a depus la conducerea IPJ Suceava un memoriu împotriva tatălui ei dorind să fie lăsat în pace să își trăiască viața așa cum dorește ea.

„Am de mai mult timp o relație cu Constantin S. din localitatea Zvoriștea. Fiind divorțată am plecat la el în Germania, iar de atunci părinții mei cât și fratele meu sunt împotriva relației noastre de căsătorie. Ne amenință prin diferite, creându-ne probleme mie și familiei lui spunând că mă droghează, sechestrează și alte treburi, iar eu declar că nu sunt adevărate aceste acuzații”, a spus Paula P..

Reprezentații IPJ Suceava au demarat o anchetă în urma celor trei memorii primite, însă deocamdată nu a fost luată niciun fel de măsură.

Răspunsul șefului de post la acuzația din august 2019

Polițistul Costică Ghițul, șeful de post din comuna Zvoriștea, i-a contactat pe reporterii Ziar de Suceava și le-a explicat cum stau treburile, din punctul său de vedere, în scandalul pe care îl are cu familia din Șerbănești a cărei rudă i-a sucit mințile fiicei sale.

„Nu am făcut scandal, am încercat să vorbesc civilizat cu ei. Nu eram îmbrăcat în uniforma de polițist. Nu am șicanat pe nimeni în trafic, doar am făcut semn să oprească pentru a putea discuta. Am 31 de ani de când lucrez în Poliție și nu am făcut niciodată nimănui rău, chiar am încercat să ajut când am avut posibilitatea”, ne-a spus polițistul Costică Ghițul.

Bărbatul trece prin niște momente mai dificile, după ce fiica sa a plecat de acasă și și-a părăsit cei doi copii minori, pe care i-a lăsat în grija soțului. Tânăra a plecat în Germania la un iubit, însă de câteva zile s-a întors în Zvoriștea, locuind din câte se pare la noul iubit. Familia ei încearcă să o convingă să se întoarcă acasă și să aibă grijă de copiii cărora le-a dat viață.

Adauga comentariu