FOTO Șoferul unui autobuz plin cu pasageri a fost aproape de a comite o tragedie după ce nu a oprit la o cale ferată fără bariere deși se apropia trenul

În cursul zilei de 17 octombrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Timp de șase ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au acționat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor.

De asemenea, pe parcursul acțiunii, polițiștii au realizat și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor.

La nivelul județului Suceava au acționat 46 de polițiști dintre care 16 din cadrul Serviciului Transporturi, 24 de polițiști rutieri și șase polițiști de ordine publică.

Au fost monitorizate 37 de treceri la calea ferată din care 19 semnalizate cu indicatoare rutiere și 18 cu sisteme automate.

Cu această ocazie, au fost controlate 146 de vehicule, au fost date 97 de amenzi în valoare totală de peste 37.000 de lei și au fost reținute 13 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

În jurul orei 17.45, polițiștii au depistat pe raza localității Hancea, comuna Verești, în zona pasajului de trecere peste cale ferata din localitate, un bărbat, de 45 de ani, din satul Cotu Dobei, comuna Fântânele, în timp ce conducea mașina, fără a avea permis de conducere. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Dumbrăveni, a condus autobuzul pe DC65, pe raza localității de domiciliu și nu a oprit la calea ferată fără bariere în momentul în care se apropia trenul de marfă. Șoferul a fost amendat cu 2.900 de lei și i s-a reținut permisul de conducere.

Adauga comentariu