FOTO Stâlpul de electricitate care a zăcut în mijlocul unui drum din Sucevița mai bine de opt ani de zile a fost mutat

Inundațiile din anul 2008 au făcut prăpăd în zona Humorului. Apele ieșite din matcă au distrus drumul din localitatea Voievodeasa, comuna Sucevița. Configurația șoselei respective a fost practic schimbată, iar unul dintre stâlpii de electricitate a ajuns să fie montat taman în mijlocul unui sens de mers.

Localnicii din Voievodeasa au arătat că stâlpul a fost „trântit” în mijlocul drumului din cauza unor neînțelegeri apărute între firma care a reabilitat ulița și reprezentanții E.ON. Cum cele două părți nu au ajuns la un consens, stâlpul a fost proptit chiar în mijlocul unui sens de mers, punând pericol șoferii. Cei de la Primăria comunei Sucevița au betonat stâlpul și l-au semnalizat corespunzător pentru a evita producerea unor accidente rutiere.

În anul 2015, primarul comunei Sucevița, Dorin Ioan Pînzar, a arătat că inundațiile din 2008 și 2010 au distrus drumul și cum, necum stâlpul a ajuns în mijlocul șoselei. Acesta susținea că a încercat să rezolve problema stâlpului, însă nu a găsit înțelegere la cei de la E.ON.

„Deocamdată este în siguranţă, fiind semnalizat cu indicatoare stânga, dreapta, precum un sens giratoriu. Pentru a schimba un stâlp durează cel puţin 4 – 5 luni, deoarece formalităţile sunt greoaie şi în plus am avea nevoie de încă trei stâlpi pentru schimbare. Dacă nu vom primi sprijin, vom încerca din fonduri proprii se remediem problema”, a declarat, în urmă cu trei ani de zile, primarul Dorin Ioan Pînzar, care a mai precizat că ar fi nevoie de circa 20.000 de lei pentru ca stâlpul să fie mutat pe marginea drumului.

Edilul șef al comunei Sucevița a ajuns în cele din urmă la o înțelegere cu cei de la E.ON, care au mutat stâlpul pe marginea drumului, eliberând astfel partea carosabilă.

„Stâlpul a fost mutat în toamna anului 2016. Asta după multe adrese și corespondențe. Nu era vorba despre suma de 20.000 de lei, dar era nevoie de foarte multe avize și de ce să fac o investiție în ceva în ce nu este al meu?”, a declarat primarul Dorin Ioan Pînzar.

Oamenii din Voievodeasa sunt mulțumiți că stâlpul buclucaș a fost mutat pe marginea drumului. Aceștia au arătat că acum nu mai sunt puși în pericol șoferii ce trec cu mașinile prin zona respectivă.

„E bine că au mutat stâlpul. Nu au fost înregistrate accidente aici, pentru că drumul nu este foarte circulat, însă noaptea, dacă trecea cineva care nu e din sat, risca să intre cu mașina în stâlp”, a declarat un bătrân ce locuiește în apropiere.

O altă localnică a mai spus: „A râs o țară întreagă de noi. Au venit televiziunile și am apărut peste tot la televizor și peste internet. Slavă Domnului că a fost scos stâlpul din drum”.

Sursa foto: www.digi24.ro

Adauga comentariu