FOTO Suceveanul Liviu Covalschi a primit premiul pentru cel mai promițător actor de acțiune din Asia: „Nu am folosit în viața mea în nicio secundă din film o dublură”

Actorul sucevean Liviu Covalschi, care a înregistrat un progres considerabil în lumea cinematografică, a obținut premiul pentru cel mai promițător actor de acțiune din Asia.

„Am fost în ianuarie, februarie și martie într-un film foarte mare în Malaysia – China Top Arms. Am fost nominalizat acolo pentru cel mai promițător actor de acțiune pentru anul 2020. Ideea era că în 2020 aveam peste opt filme de acțiune în care trebuia să fiu și începuse cu China Top Arms, cel din Malaysia, film produs de chinezi, dar filmat în Malaysia. Dacă nu era virusul, acum eram la filmările celui de-al doilea film, dar acum s-a oprit un pic totul până își revine situația și începem din nou. Am cinci filme din Asia, filme mari, blockbustere și trei din Hollywood, toate sunt mari, însă unul dintre ele este foarte cunoscut, va fi partea a IV – a. Părțile I, II și III le-au văzut toți, au fost în România și peste tot. Am fost nominalizat la cel mai promițător actor de acțiune din 2020 din Asia, în Malaysia a fost evenimentul, și am și câștigat premiul. Acum să vedem, îmi dau silința să nu dezamăgesc pe nimeni și să fiu cel mai bun actor de acțiune în Asia în 2020”, a declarat Liviu Covalschi.

Suceveanul va avea un an plin, urmând să apară în opt filme de acțiune. Covalschi face parte din noul val al actorilor de acțiune care nu au nevoie de dublură sau cascator, acesta realizând toată acțiunea.

„Am terminat șapte filme până acum și nu zic că sunt singurul, dar sunt unul dintre puținii actori din lume care fac acțiunea toată singură. Deci, foc, sărituri de pe clădiri, din avion, din orice este posibil, secvențele de bătaie, arme, explozii, accidente, totul fac 100% singur. Nu am folosit în viața mea în nicio secundă din film o dublură. Pot să zic că asta e noua generație de actori de acțiune de full – action actor, care chiar 100% sunt în toate secvențele din filmul de acțiune. Nu mă dublează nimeni și nu poate lua nimeni credite pe acțiunea pe care am făcut-o eu”, a povestit Covalschi.

Pandemia de coronavirus i-a încurcat puțin socotelile actorului sucevean care este blocat în Hong Kong pentru următoarele zile deoarece granița cu China este închisă deocamdată.

„Producțiile de cinema se focalizează spre Netflix, spre platforme online. Dar încă producem și filme de cinema. Filmele de la Hollywood sunt producții foarte mari, de 100 de milioane de dolari, alea vor fi atât variante de cinema, cât și cele destinate Netflix. Ne antrenăm acum pentru un film foarte mare. Suntem în Hong Kong, nu putem zbura spre China, unde sunt următoarele două filme. Filmările ar urma să înceapă din data de 1 iunie, dar o să se decaleze toate filmările din cauză că ei pot filma, dar noi nu putem să mergem ca și actori. Cel mai probabil în jurul datei de 10 iunie vor începe filmările, când se vor da drumul la granița dintre Hong Kong și China”, a explicat Liviu Covalschi.

Acțiunea pare să zacă în sângele actorului sucevean, care iubește adrenalina și nu se dă în lături de la nimic.

„Filmul din China va avea absolut tot ce s-a văzut în toate filmele astea mari. Vom avea deep diving, tactical diving la adâncime mare, sărituri de la peste 10.000 de metri, rappelling din elicoptere, bineînțeles explozii și căderi de pe clădiri, de pe zgârie – nori, care vor fi făcute real numai de mine. Deci va fi un film foarte tare”, a completat Liviu Covalschi.

Adauga comentariu