FOTO Sucevenii trebuie să se învețe cu miresmele moderne puse la dispoziție de conducerea orașului. Străzile municipiului sunt stropite cu zoaiele împuțite care curg din noile mașini de gunoi

Nu a trecut nici măcar un an de la teatrul ieftin și stângaci de la inaugurarea containerelor semi-îngropate în care suceveni ar trebui să își arunce deșeurile. La marea inaugurare reprezentanții Primăriei Suceava își umflau piepturile cu aer, dar acum puțin probabil ar mai avea curaj să înspire aer în apropierea noilor containere de gunoi.

(Cele două fotografii de mai sus sunt făcute în intersecția din apropierea magazinului Ambianța, din cartierul Obcini. Cine crede că murdăria de pe asfalt ar putea făcută de uleiul de motor curs dintr-o mașină, poate verifica la fața locului cu propriul nas.)

(Fotografia a fost făcută în Obcini.)

(Fotografia a fost făcută pe strada Narciselor)

În prezent, în apropierea noilor pubele de gunoi se poate simți un miros foarte urât. Duhoarea nu provine doar din containere, ci mai mult putoarea provine de la zoaiele curse din autoutilitarele care ridică deșeurile. Din aceste utilaje curge un lichid împuțit la mai toate punctele de colectare a deșeurilor, dar și prin oraș, în locurile în care drumul este în pantă sau în curbă.

Mirosul scârbos al lichidului care curge din mașinile de gunoi se răspândește până la câțiva metri de băltoacele formate.    

Acum, când temperatura este ridicată apa murdară cursă din utilaje, ajunsă pe carosabilul încins, stă în bătaia razelor soarelui și emană un miros grețos. Cetățenii care nu sunt atenți pe unde calcă, riscă să pășească în respectivele zoaie împuțite și să-i urmăreasca mireasma deșeurilor din fracția umedă.

O soluție lichidă curgea din utilajele care ridică deșeurile încă din ziua marii inaugurări, doar că atunci autoutilitara probabil era nefolosită iar temperatura de afară nu era foarte ridicată.

Cel mai probabil, politicienii care au modernizat orașul puțin vizual și mai mult olfactiv nu locuiesc în vreun bloc din oraș, nu sunt nevoiți să-și arunce deșeurile în aceste noi containere și nici nu-și rod tălpile pantofilor plimbându-se pe străzile Sucevei prea des.

Din păcate, mireasma despre care este vorba nu poate fi simțită prin niște poze, ci doar la fața locului.

sursa foto: newsbucovina

Adauga comentariu