FOTO Tânărul care s-a răsturnat cu mașina pe raza localității Iaslovăț era beat și nu avea permis de conducere

Ieri dimineață, în jurul orei 07.00, Dumitru Petriuc conducea un autoturism marca Audi Q5 pe DN 2K, pe raza localității Iaslovăț, dinspre Iaslovăț spre Milișăuți.

La un moment dat, într-o curbă la stânga, individul a pierdut controlul mașinii, a circulat prin șanțul din partea stângă a drumului, a rupt un stâlp ce susținea indicatorul „Depășirea interzisă” și s-a răsturnat pe cupolă pe carosabil. În urma evenimentului traficul rutier a fost blocat pe sensul de mers spre Milișăuți. 

În urma accidentului șoferul a fost rănit, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral ușor, contuzie cu excoriații antebraț drept”.

Polițiștii l-au testat pe individ cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că Dumitru Petriuc figura ca fiind în carantină și nu avea permis de conducere.

După ce mașina a fost expertizată, oamenii legii au observat că aceasta nu era dotată cu cauciucuri de iarnă.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu