FOTO Telegondola de la pârtia din Câmpulung Moldovenesc a fost repusă în funcțiune, după șapte ani de pauză

Pârtia de la Câmpulung Moldovenesc este din ce în ce mai aproape de a fi inaugurată. Astăzi, au fost începute probele la telegondolă. Autoritățile estimează că probele ar putea fi finalizate în circa două săptămâni de zile.

„Pârtia este finalizată de anul trecut, dar anul acesta, din cauza unor proceduri juridice cu firma care a intrat în insolvență, trebuiau niște decontări și de abia acum s-a reușit să intrăm în legalitate și firma care a pus în funcțiune, în anul 2012, instalația telegondolei, a venit de astăzi să facă probele, să facem recepția finală, predarea de la constructor către beneficiar și de la beneficiar către operator. Eu zic că vom schia pe pârtie în această iarnă. Trebuie totuși să mai așteptăm câteva zile, deoarece instalația nu a mai fost pusă în funcțiune de șapte ani de zile. Sperăm să nu apară vreo problemă”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Și consilierul local Gheorghe Sologiuc ne-a explicat faptul că la Câmpulung Moldovenesc a ajuns o firmă din Oradea, care se va ocupa cu repunerea în funcțiune a telegondolei de la pârtia de schi de pe Rarău.

În masivul Rarău din Câmpulung Moldovenesc trebuia să funcţioneze, în prezent, o pârtie de schi cu telegondolă şi instalaţie de zăpadă artificială. Însă, după ce Guvernul României a investit 10 milioane de euro, a sistat brusc finanţarea, în anul 2012, an în care proiectul trebuia să fie finalizat.

Proiectul pentru construirea pârtiei de schi din masivul Rarău a fost aprobat în luna aprilie a anului 2009 în timpul Guvernului Boc şi era finanţat prin programul „Schi în România” din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Valoarea proiectului se ridică la suma de 107,6 milioane de lei şi trebuia să fie realizat în perioada 2011 – 2014. Asocierea dintre firmele SC Acomin SA Cluj Napoca şi SC Instcomp SA Suceava a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de la pârtia din masivul Rarău.

Lucrările de la primul tronson al pârtiei de schi au fost realizate în proporţie de 80%, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului alocând în perioada 2009 – 2012 suma de 44,4 milioane de lei. În prezent, pe masivul Rarău trebuia să existe o pârtie de 4.700 de metri, o telegondolă şi o instalaţie de zăpadă artificială.

După anul 2012, Guvernul a refuzat să mai aloce vreun ban pentru pârtia de pe Rarău. La începutul acestui an, după aproape patru ani în care lucrările au fost sistate, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a semnat la Bucureşti, la Autoritatea Naţională pentru Turism, contractul în valoare de patru milioane de euro pentru terminarea lucrărilor la primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău.

Adauga comentariu