FOTO Țigări de contrabandă de 165.000 de lei descoperite în mașina unui tânăr din Cârlibaba

La data de 28 noiembrie2020, polițiștii au fost anunțați despre faptul că pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, dinspre Vatra Dornei înspre Câmpulung Moldovenesc rulează un bus de culoare albă care oprește perioade scurte în parcările de la marginea drumului și apoi își continuă deplasarea.

Astfel, la ora 16.40, un echipaj a oprit pentru control autoutilitara Citroen Jumper condusă de Emanuel Dancu (29 de ani), din comuna Cârlibaba.

După verificarea interiorului spațiului de încărcare s-a observat că în spatele unor lăzi din plastic se află mai multe colete voluminoase învelite în folie neagră tip scotch, la unele din ele fiind vizibil faptul că sunt țigări de contrabandă, aspectele de mai sus fiind confirmate și de șofer.

Autoutilitara a fost dusă la sediul subunității unde în urma inventarierii coletelor s-a stabilit că în interiorul acestora se aflau 13.996 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară. Prejudiciul se estimează la circa 165.000 de lei, reprezentând valoarea accizelor și taxelor datorate statului.

Țigările și autoutilitara au fost indisponibilizate la sediul subunității.

Tânărul a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.

Adauga comentariu