FOTO Țigări de contrabandă de aproape 300.000 de lei abandonate la Bilca

În cursul nopţii trecute, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență. Astfel, în jurul orei 02.40, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării, pe direcţia localităţii Bilca.

Aceștia au acționat pentru reținerea persoanelor respective, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor legale prin voce, oamenii legii au tras zece focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată persoanele nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul ucrainean.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea şi verificarea  zonei, fiind descoperite mai multe colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 23.990 de pachete cu țigări, de proveniență duty-free, în valoare de 280.683 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Adauga comentariu