FOTO Țigări de contrabandă de aproape 70.000 de lei abandonate de cărăuși la Straja

La data de 31 august 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării pe direcţia localităţii Straja.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată indivizii nu s-au oprit.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite patru colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.920 de pachete cu țigări de proveniență Republica Moldova.

Întreaga cantitate de țigări în valoare 69.264 lei a fost confiscată, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot ieri 31 august 2021, în jurul orei 21.00, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani, domiciliat  pe raza județului Botoşani conducând un microbuz marca Volkswagen.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereţii laterali ai caroseriei microbuzului, cantitatea de 800 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări  în valoare de 1.200 de lei a fost confiscată, iar şoferul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Adauga comentariu