FOTO Tupeu și nesimțire pe o persoană juridică care rezervă ilegal un loc de parcare pentru a-și avea mașina „8+1” sub geam

Într-o parcare din cartierul George Enescu, unde deseori au loc conflicte pe seama locurilor de parcare rezervate ilegal, o persoană juridică și-a marcat locul preferat de parcare pentru mașina sa lungă și lată.

De ceva vreme, respectiva persoană juridică își rezervă locul de parcare punându-și reclamele magazinului, însoțite de un mesaj informativ destinat șoferilor tentați de a parca acolo, mai exact „Loc pentru mașină 8+1 locuri lățime și lungime mare mulțumesc pt. înțelegere”. 

Pozele au fost făcute la data de 19 iulie 2019 și la data de 20 iulie 2019. În cele două zile, reclamele nu par să fi fost mutate.

„Când pleacă în pelerinaj, pleacă cu mașina și lasă în locul ei semnele astea. Când se întoarce pune semnele sub geam și parchează mașina”, ne-a spus un vecin de-al persoanei juridice.

„Astăzi au întors polițiștii locali mașina acolo unde este locul rezervat. Nu au avut nicio reacție”, ne-a spus un alt vecin de-al persoanei juridice.

Parcare cunoscută pentru locurile rezervate ilegal 

De-a lungul timpului în respectiva parcare din cartierul George Enescu au avut loc mai multe conflicte, la unele intervenind și polițiștii. 

În luna octombrie a anului 2018, cotidianul Ziar de Suceava a făcut publice metodele localnicilor de a-și face singuri parcări private. Chiar dacă unii reprezentanți ai Primăriei Suceava au spus că există o variantă pentru a dispărea obiectele care marchează locurile de parcare, nu s-a schimbat absolut nimic. 

„Poliția locală trebuie să meargă și să-i amendeze pe cei care își rezervă locuri de parcare. Dacă este nevoie, cei de la ecologizare ridică astfel de lucruri de pe domeniul public”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

În ultimul an, cotidianul Ziar de Suceava a scris mai multe articole cu privire la evenimentele din zona respectivă. În luna martie a anului curent, redactorii cotidianului online au fost luați la rost pentru că și-au permis să mute pietrele puse de un localnic și să parcheze mașina în locul „marcat”. Reacția localnicului cu șlițul desfăcut, care a pus monopol pe unul dintre locurile de parcare din acea zonă, o puteți găsi dând click aici.

După nici două luni întregi, la data de 1 mai 2019, imediat după Paște, un tânăr a sesizat atât Poliția Municipală, cât și Poliția Locală, cu privire la faptul că a avut un conflict cu un vecin care și-a rezervat ilegal un loc de parcare. În urma cuvintelor pe care i le-a adresat „proprietarul” către tânărul șofer, celui din urmă i-a fost frică ca nu cumva respectivul individ să îi vandalizeze mașina, așa cum și-a mai găsit-o de câteva ori în parcările din acea zonă. Întregul articol despre acest eveniment în puteți găsi dând click aici.  În acest caz, în cele din urmă, polițiștii locali l-au căutat pe „proprietar” la domiciliu. Deoarece polițiștilor locali li s-a deschis doar ușa de la intrarea în bloc, aceștia i-au lăsat o înștiințare individului lipită pe ușă.

În cazul localnicului cu șlițul desfăcut, prin luna iunie a acestui an, bărbatul a mai avut un conflict și cu alte persoane, din același motiv, doar că de această dată la fața locului au intervenit și polițiștii adevărați.

Cât va mai dura această modă a rezervărilor locurilor de parcare în mod ilegal, nu se știe, având în vedere că autoritățile competente nu sunt deranjate deloc de aceste practici. În ultima perioadă reprezentanții Primăriei Suceava au spus că urmează să se recondiționeze toate parcările din cartierul George Enescu, inclusiv cea menționată mai sus. 

 

Adauga comentariu