FOTO Un bărbat atacat și umplut de sânge, o adevărată enigmă pentru autorități

În seara de 5 aprilie 2019, în jurul orei 23.00, strada Lazăr Vicol, din cartierul George Enescu, a fost asaltată de vreo 15 polițiști și jandarmi, împărțiti în două autospeciale ale Poliției și o autospecială a Jandarmeriei. Din cele trei vehicule ale MAI, doar una, a Poliției, a stat cu girofarul pornit, de când a ajuns la „locul faptei” până când a plecat. Loganul II, cu girofarul modern în trei culori (roșu, albastru și alb), a luminat toate apartamentele de pe strada Lazăr Vicol, până au ajuns la celelalte două autospeciale, încurcându-se puțin pe străduțe.

Armata de jandarmi și polițiști a luat de mâini un bărbat, care părea beat, l-au băgat în Duster-ul Jandarmeriei și au plecat.

Cel mai probabil, jandarmii și polițiștii l-au luat pe respectivul bărbat dintr-o scară de pe strada Lazăr Vicol, deoarece ușa imobilului avea geamul spart și era pătată cu sânge. Casa scării era plină de sticlă și picături de sânge, de la parter până la etajul V. 

Dacă persoana ridicată de jandarmi și de polițiști este agresorul sau victima, nimeni nu știe. 

Polițiștii și jandarmii nu au spus cetățenilor ce s-a întâmplat, probabil pentru a nu îi speria. Dar totuși, e greu să nu te sperii când vezi că 15 oameni în uniformele MAI-ului cum împânzesc o stradă și ridică doar un om. Totul a decurs, în lumini de girofar, pe placul celor „mari”, care nu vor să informeze cetățenii despre faptul că orașul este scăpat de sub control în ultima perioadă, iar ei patrulează doar după ce se întâmplă vreo tâlhărie, viol, crimă sau altceva.

Duster-ul în care a fost băgat acel bărbat a plecat, un Logan, model vechi, încărcat cu cinci polițiști a plecat și el, rămânând doar Logan-ul care stătea cu girofarul pornit. Polițiștii din Logan-ul, care în nici un caz nu au creat panică printre cetățeni colorându-le apartamentele în roșu-albastru, au mers spre magazinul Albina însoțiti de două persoane dr peste 50 de ani, probabil locatari din blocul în care a fost spart geamul ușii termopan.

La un moment dat, pe strada Lazăr Vicol s-a făcut din nou beznă, deoarece a plecat Logan-ul Poliției.

După vreo zece minute, bezna este violată de două lumini albe care se mișcau haotic. Doi jandarmi căutau ceva pe sub mașini, prin boscheți, cu lanterna.

 

Între garajele din apropierea magazinului Albina se afla o baltă de sânge, în apropierea căreia se aflau mai multe picături tot de sânge. 

Deci, există o baltă de sânge, un bloc cu scara plină de sânge și cu geamul de la intrare spart, un bărbat ridicat de vreo 15 jandarmi și polițiști care veneau dinspre respectiva scară de bloc plină de sânge, jandarmi care caută ceva cu lanterna, mașini ale Jandarmeriei care au patrulat zona mai des decât înainte.

În acea seară, noi, reporterii cotidianului Ziar de Suceava i-am întrebat pe câțiva angajați ai MAI care patrulau prin zonă dacă ne pot spune ce s-a întâmplat.

Ziar de Suceava: Ne puteți spune ce s-a întâmplat?

MAI: Nu știm exact pentru că acum am venit.

ZdS: Dar ce ați auzit? A avut loc o crimă?

MAI: În nici un caz.

ZdS: Un viol?

MAI: Asta se poate confirma doar la spital.

ZdS: Victima a fost o femeie?

MAI: Nu.

ZdS: Starea victimei era gravă? A fost înjunghiată?

MAI: Nu avem idee, vom vedea ce se întâmplă la spital.

Discuțiile au fost destul de ambiguu, neaflând ceva concret.

Seara a trecut, iar noi am încercat să aflăm ce s-a petrecut.

Purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean Suceava este liber pentru că e weekend și ne-a spus să sunăm la Secția UPU. Secția UPU zice că un bărbat a ajuns la spital, fiind adus din zona menționată de noi, după ce a fost bătut, fiind suspect de fractură nazală. Poliția susține aceeași idee că ar fi existat o persoană lovită în zona feței.

Dar totuși, balta aceea de sânge nu se face atât de ușor doar din sângele curs din nas. Pentru a se aduna atâta sânge, victima ar fi trebuit să stea ceva timp într-un loc lăsându-și sângele să-i curgă din nas. În apropierea bălții sunt mai multe picături de sânge.

Dacă într-adevăr ar fi avut loc doar o bătaie, cum se practică în zona noastră, ce ar mai fi căutat jandarmii în tufe și pe sub mașini cu lanterna, aproximativ o oră? Noi ne-am gândit că poate căutau un cuțit, un par, un portofel, un pumnal, dar poate căutau doar niște dinți sau poate niște muci. Că doar nu a fost nimic grav, 15 jandarmi și polițiști participă mereu când se anunță vreo bătaie.

În orașul Suceava, numărul tâlhăriilor, bătăilor, înjunghierilor și violurilor crește considerabil, iar autoritățile ascund aceste lucruri pentru a nu părea că sunt depășite.

Agresorul nu ar fi fost prins. 

Adauga comentariu