FOTO Un bărbat își acuză patronul care face afaceri cu lemne de faptul că l-a țepuit și l-a lăsat să agonizeze după ce și-a nenorocit un picior lucrând la negru. Polițiștii s-au autosesizat în urma apelului făcut de victimă pe Facebook

Ieri, în jurul orei 10.30, polițiștii din Pojorâta s-au sesizat din oficiu după ce postarea lui Andrei Nicușor Sasu, din comuna Vama, a devenit virală pe rețelele de socializare.

,,Feriți-vă de acest om, Se numește Dan Muraru, (Malinaru), Acest om deține o firmă dar și oameni neangajați, Am lucrat la el la pădure nu a vrut să mă angajeze și după 3 săptămâni m-am accidentat în pădure, L-am sunat și i-am spus ce am pățit, m-a rugat să nu sun la salvare si să spun unde m-am lovit să-i aduc poliție și controale pe cap că o să îmi dea lemne, L-am ascultat și am sunat pe cineva cu mașina să vină după mine în pădure să mă ducă la spital Până la spital m-a sunat el și soția lui să nu spun și nu am spus crezând că îmi dă măcar lemne de foc, După ce a văzut că la spital nu am declarat nimic din cele întâmplate s-a făcut nevăzut. Am 6 săptămâni de când nu pot lucra dar el tot nu a mai dat nici un semn, ; Distribuiți să vadă lumea ce fel de om este, să nu mai pățească ca mine. Am lucrat în comuna Breaza, pârul Porcescu Uitați cu ce m-am ales”, a spus susnumitul în postarea sa.

Textului de mai sus i-au fost atașate trei fotografii. Într-o fotografie apare un bărbat, iar în celelalte două pot fi observate o persoană, căreia nu i se vede fața, cu răni la un picior.

Persoana din prima fotografie este Muraru, din comuna Slatina, sat Găinești. Acesta se pare că ar fi administratorul a două societăți comerciale, respectiv SC Indoor SRL, cu sediul în comuna Slatina, cu punct de lucru în comuna Breaza și SC Cemral Logistic SRL, cu sediul în comuna Fundu Moldovei, sat Braniștea. Ambele firme au ca obiect de activitate exploatare, debitarea și transportul de material lemnos.

În urma cercetărilor polițiștilor s-a stabilit faptul că persoana rănită din celelalte două fotografii este Sasu, din comuna Vama. Cel din urmă a susținut faptul că la 16 octombrie 2020, în timp ce efectua lucrări de exploatare de masă lemnoasă, mai exact căra lemne cu ajutorul unui cal pentru Muraru, s-a lovit la un picior. Muraru l-ar fi rugat pe bărbatul rănit să nu declare la spital cum s-a lovit pentru a nu-i crea probleme, iar dacă victima va avea grijă ce declarații va oferi, va fi răsplătită.

În momentul accidentului, Sasu se afla într-o parcelă silvică din comuna Breaza, județul Suceava, unde lucra împreună cu Răzvan P. și Nicolae C., ambii din comuna Vama.

Victima a susținut faptul că nu era angajată la momentul accindetului, în timp ce ceilalți doi bărbați erau angajații firmei lui Muraru.

Reprezentanții de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au confirmat faptul că Sasu s-a prezentat la unitatea spitalicească la data de 16 octombrie 2020, pe la ora 16.20, fiind diagnosticat cu „contuzie forte a genunchiului piciorului drept cu sindrom de strivire fără leziuni osoase și plăgi excolitate la gamba piciorului stâng”. Bărbatul nu a rămas internat în spital.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Cu privire la acest eveniment urmează a fi informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Adauga comentariu