FOTO Un bărbat a murit după ce un șofer care gonea cu mașina pe o ceață densă s-a proptit într-un TIR, care la rândul lui fusese implicat într-un accident

Noaptea trecută, la ora 02.50, Ioan H. (43 de ani), din municipiul Arad, în timp ce conducea TIR-ul care tracta o remorcă, pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, din direcția Vatra Dornei către Bistrița, după o curbă ușoară la stânga, a derapat și a ieșit în afara carosabilului. Capul de TIR a intrat în curtea unui imobil, iar remorca a rămas pe partea carosabilă, oblic. Șoferul a semnalizat accidentul prin plasarea un triunghi de avertizare, pe banda sa de mers, la o distanță de circa 60 de metri în spatele remorcii. De asemenea, în zona triunghiului, traficul a fost dirijat de către o persoană prin semnale luminoase făcute cu o lanternă.

La scurt timp, mașina condusă de către Iulian M. (36 de ani), din municipiul Vatra Dornei, care circula în aceeași direcție, venind din spate cu viteză excesivă pe ceață densă, a intrat în coliziune cu remorca.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea gravă a celor trei ocupanți ai autoturismului. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, însă pasagerul de pe bancheta spate, Daniel M.(38 de ani), din comuna Crucea, a decedat. Șoferul mașinii și pasagera din dreapta față au fost transportați conștienți la Spitalul municipal Vatra Dornei.

În urma consultației, lui Iulian M. i s-a stabilit următorul diagnostic: „traumatism hemitorace drept și regiune lombară fără leziuni, nu rămâne internat”. În urma consultației pasagerei dreapta față Georgiana M. (22 de ani), din comuna Dorna Candrenilor, s-a stabilit următorul diagnostic: „traumatism cranio-cerebral”, fiind transferată la Spitalul Județean Suceava.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, dar li s-au recoltat și probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu