FOTO Un bătrân din Burdujeni și-a umplut curtea de câini din dorința de a-i salva. Ajungând să fie depășit de situație, Asociația „Casa lui Patrocle” a preluat câinii care aveau nevoie de asistență veterinară

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, polițiștii suceveni din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au cerut sprijinul Asociației „Casa lui Patrocle” în ceea ce privește oferirea unui trai mai bun în cazul mai multor câini ai unui bătrân din cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava. Din dorința de a salva cât mai mulți câini ai străzii, de-a lungul timpului bărbatul a adoptat frecvent câinii amărâți care îi ieșeau în cale. Zilele trecute, în sprijinul bătrânului depășit de situație au intervenit polițiștii din cadrul IPJ Suceava.

În cele din urmă, reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle” s-au oferit să preia câinii care aveau mai multă nevoie de asistență veterinară și i-au lăsat bătrânului doar animalele care ar fi avut de suferit mult dacă le-ar fi fost schimbat „domiciliul”. În ceea ce îi privește pe câinii rămași în grija bătrânului, reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle” i-au garantat proprietarului că vor veni periodic pentru a le oferi asistență animalelor.

„Lucrătorii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și Poliției Municipiului Suceava ne-au solicitat ieri sprijinul în vederea plasării în adăpost a câtorva câini care au nevoie de asistență medical veterinară de specialitate și îngrijiri.
Este vorba despre cazul de pe strada Eroilor din Burdujeni, vizavi de care ne-ați trimis numeroase mesaje, dar și autorităților sesizări. Proprietarul a fost căutat în mai multe rânduri, nu a fost găsit acasă, și abia ieri autoritățile au reușit să intre in curte, cu acordul său.
Un bătrân iubitor de animale care din păcate este puțin depășit de numărul câinilor pe care i-a salvat și crescut. Fiecare cățel din curtea sa are un nume și o poveste, iar ieri am avut timp și răbdare să le ascultăm pe toate. Câțiva dintre ei au peste 10 ani, și-au crescut și îmbătrânit acolo, alături de acest om.
Poate că nu le-a oferit un trai perfect, canapele și Royal Canin, însă i-a crescut după posibilitățile sale modeste. Iar câinii îl iubesc, iar acest lucru vorbește de la sine. Bătrânul este singur, are probleme de sănătate, iar acești căței sunt compania și alinarea lui. Tocmai de aceea ne-am angajat să preluăm doar o parte dintre căței, și anume pe cei care aveau mai multă nevoie de asistență veterinară.
Unul dintre căței are peste 15 ani, este orb, iar toata viața și tot universul său este această curte. Are traseu bine stabilit, știe unde este gardul, poarta, pe unde să meargă, cum să se ferească de obstacole și și-a dezvoltat atât de bine celelalte simțuri! Unui astfel de câine - fie că-i punem lumea la picioare și toate condițiile, îl dezechilibrăm și-i ucidem sufletul dacă-l scoatem din mediul său. Tocmai de aceea am convenit și cu bătrânul, și cu copiii săi, să-l sprijinim, să trecem mai des pe-acolo, să oferim asistență câinilor bătrâni rămași în curte (deparazitări, vaccinări, analize) și hrană mai bună.
La fața locului a fost prezent și un reprezentant de la DSVSA Suceava, iar prin intermediul acestei autorități se vor monitoriza și supraveghea cei câțiva câini bătrâni rămași în curte. Conform Legii 205/2004 s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale.
Cățeii ajunși în grija noastră sunt bine, au probleme de piele, vor fi tratați, deparazitați, vaccinați, apoi sterilizați când le va permite starea de sănătate. Mâine dimineață la prima oră vor merge la analize. Între timp lucrăm și la capitolul socializare.
Mulțumim autorităților pentru implicare și sprijin! Și mai știm că doar împreună putem face lucruri multe și bune - și vom salva vieți acolo unde va fi nevoie de noi”, au transmis reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle”.

Adauga comentariu