FOTO Un braconier, angajat al AVPS LR Hunters Iași, s-a trezit din nou cu polițiștii la ușa sa după ce s-a lăudat că deține ilegal muniție. Individul a petrecut 24 de ore în arest luna trecută în urma vizitei neanunțate a „mascaților”

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, Marinel-Nicolai Niga (44 de ani) a fost din nou vizitat la domiciliu de către mai mulți polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, după ce l-a luat gura de dinainte și s-a lăudat cunoscuților săi că are acasă mai multe elemente de muniție.

Așa se face că, la data menționată, polițiștii au găsit în locuința individului 15 elemente de muniție neletală, respectiv bile de plumb cu pulbere, pe care Niga le deținea ilegal. Acestea au fost confiscate și adăugate ca probe în dosarul mai vechi, întocmit pe numele lui Marinel – Nicolai Niga privind „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Trebuie menționat faptul că în cazul în care o armă deținută ilegal, neînregistrată pe numele nimănui, îngreunează considerabil cercetările polițiștilor în cazul în care aceasta se descarcă accidental sau intenționat și lovește mortal sau nu un om, mai ales în cazul în care în zona nu există martori, iar vinovatul nu se autodenunță.

Înainte de a intra în vizorul polițiștilor, Marinel – Nicolai Niga era angajat al Asociației de Vânătoare Pescuit Sportiv AVPS L.R. Hunters Iași. Individul este angajat al aceleiași asociații și în prezent, dar nu mai are dreptul de a deține armă. Conform surselor noastre, Niga ar ocupa o funcție destul de importantă în această Asociație de Vânătoare și s-ar ocupa de coordonarea activității paznicilor de vânătoare din cele trei fonduri cinegetice din județul Suceava, respectiv Fondul nr. 25 Dragoșa, Fondul nr. 60 Liteni și Fondul nr. 62 Dolhasca. Sus-numitul ar avea printre atribuțiile sale de serviciu și combaterea braconajului și denunțarea persoanelor care dețin are ilegal.

De asemenea, conform surselor noastre, Niga ar fi un om de bază în asociația condusă de către Giani Canschi, deoarece și-ar fi câștigat un renume pentru numărul mare de candidați care în urma examenului pentru dobândirea permisului de vânătoare sunt promovați.

(FOTO: stânga Marinel Nicolai Niga, drepta Giani Canschi)

Pe site-ul Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv L.R. Hunters Iași puteți vedea care este cotizația membrilor și tarifele de vânătoare.  

Amintim că la data de 8 martie 2021, Marinel – Nicolai Niga a fost vizitat de către polițiști, jandarmi și „mascați”. Atunci, pe lângă Marinel - Nicolai Niga au fost „colindați” încă patru indivizi de pe raza comunei Frumosu, printre care și fratele celui dintâi, respectiv Constantin Niga. Toată acțiunea autorităților a pornit în baza unor informații conform cărora indivizii dețineau ilegal la domiciliile lor arme și muniții letale pe care le foloseau la activități de braconaj cinegetic. În urma respectivei descinderi, Marinel - Nicolai Niga și fratele său au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

În luna ianuarie a anului 2020, Ziar de Suceava arăta faptul că o tranzacție dubioasă îi priva pe elevii Colegiului Silvic Bucovina din Câmpulung Moldovenesc de un fond de vânătoare bogat în animale, unde ar fi putut să efectueze practică și să învețe extrem de multe informații despre taina vânătorii.

Este greu de înțeles cum directorul Colegiului Silvic Bucovina a renunțat la un fond de vânătoare de 12.000 de hectare, aflat la 27 de kilometri distanță de Câmpulung Moldovenesc, în favoarea unui fond de vânătoare de 7.000 de hectare aflat la peste 80 de kilometri distanță. Pe lângă distanță și suprafață, în fondul de vânătoare de la Dragoșa se găseau de la căprioare și mistreți până la cerbi și urși, în timp ce în fondul de vânătoare de la Satu Mare abia puteai zări o căprioară, pădurea fiind mai mult sub stăpânirea câinilor vagabonzi.

Mai multe informații despre tranzacția dubioasă puteți afla dând click AICI


Pe profilul de Facebook al lui Marinel - Nicolai Niga se poate observa faptul că individul este pasionat de vânătoare și încântat peste măsură de animale moarte și resturi de animale.

sursa foto: Facebook/ Vanatorinbucovina Niga

Comentarii

Gigi

09.06.2021 20:23

Apropos de interesul pe care acest domn il are pentru resturi de animale moarte: si eu am observat ca in Romania, majoritatea oamenilor mananca carne de animal mort vanduta in magazine !

Adauga comentariu