FOTO Un contrabandist, care transporta țigări în valoare de 350.000, a fost prins de polițiști după ce au fost trase mai multe focuri de armă

Ieri, în jurul orei 18.00,  o patrula a Poliției din Marginea a observat în trafic un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Bulgaria, care circula pe raza comunei Marginea.

Deoarece mașina respectivă părea suspectă că ar transporta mărfuri ilegale, oamenii legii au încercat să oprească Sharan-ul, folosind semnalele luminoase și acustice, dar șoferul și-a continuat drumul.

După aproximativ 500 de metri parcurși, ajunși în albia pârâului Sucevița, șoferul a sărit din  mașina, abandonând-o și fugind spre strada Industrială, trecând prin apă.

Polițiștii au folosit portavocea pentru somație, dar individul a continuat să fugă, așa că oamenii legii au fost nevoiți să pornească în urmărirea persoanei respective.

Unul dintre polițiști a executat cinci focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună.

La un moment dat, într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală, fiind luată legătura imediat cu celelalte echipaje de poliție planificate în acțiune, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat și au căutat fugarul.

Pe la ora 20.00, individul a fost găsit în timp ce se ascundea într-o gheretă a unei societăți comerciale, la circa 1 kilometru de la locul în care a abandonat autoturismul.

Fugarul este Petru - Ștefan Bobu (34 de ani), din Vicovu de Sus.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, s-au găsit în interiorul ei mai multe cartușe de țigări de contrabandă, marca Marvel.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de țigări identificate în interiorul autoturismului, în zona banchetei din spate și în zona portbagajului, ocazie cu care s-a constatat că în autoturism, se afla cantitatea de 31.798 pachete de țigări marca Marvel, fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, care a fost confiscată.

Autoturismul a fost dus la sediul Poliției din Rădăuți. În mașină au fost găsite 31.798 de pachete de țigări, în valoare de aproximativ 350.000 de lei, puse între bancheta din spate și portbagaj. Țigările și mașina în valoare de aproximativ 12.000 de lei au fost confiscate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „contrabandă”. Petru - Ștefan Bobu a fost reținut pentru 24 de ora, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

La expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

sursa foto: Facebook/Tudosi Ciprian Geanina

Adauga comentariu