FOTO Un contrabandist a sărit din mers din mașina asupra căreia polițiștii de frontieră trăgeau focuri de armă

La data de 22 septembrie 2019, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina s-a declanşat o acţiune în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră au depistat pe un drum forestier, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Lupcina.

„Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză cu intenția de a scăpa de oamenii legii. Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, 11 focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii. La scurt timp, șoferul a sărit din autoturismul aflat încă în mers și a fugit înspre interiorul localității. Imediat polițiștii de frontieră au desfășurat activități pentru identificarea bărbatului, respectiv în vederea depistării tuturor persoanelor implicate”, a declarat comisarul șef Ilie Poroch – Serițan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava. 

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau 15 colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 106.000 de lei, a fost confiscată, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 7.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru documentarea întregii activități  infracționale.

Adauga comentariu