FOTO Un gater din Cacica a fost amendat cu 7.500 de lei pentru că depozita neconform resturile obținute din activitatea sa

Garda Națională de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul creat vecinătăților prin zgomot și miros provenit de la incendierea deșeurilor de la un gater din comuna Cacica.

Specialiștii Gărzii de Mediu au efectuat verificări la fața locului și au constatat faptul că operatorul a depozitat direct pe sol, în afara platformelor autorizate/betonate deșeuri rezultate din activitatea de tăierea și rindeluirea lemnului. 

„Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale: 1 Avertisment si o amenda in valoare de 7500 lei – conform prev. HG nr. 2293/2004 privind gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase si conform prevederilor HG nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor.
Totodata, in cauza au fost stabilite masuri cu termene de realizare in vederea remedierii deficientelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu