FOTO Un polițist din Fălticeni a readus la viață un șofer care a suferit un atac vascular cerebral. Salvatorul l-a găsit pe tânărul de 32 de ani fără semne vitale

Aseară, în jurul orei 18.00, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că pe bulevardul principal din Fălticeni a avut loc un accident rutier.

Mai exact, unui tânăr în vârstă de 32 de ani, din localitatea Siret, i s-a făcut rău în timp ce conducea un autoturism marca Citroen, pe bulevardul 2 Grăniceri, dinspre Spătărești spre Suceava. Șoferul a oprit mașina pe trotuar, dar nu a apucat să tragă frâna de mână. În aceste condiții autoturismul s-a pus singur în mișcare lovind o mașină care se deplasa regulamentar. Pe urmă, Citroen-ul a ieșit în afara drumului, la circa 10 metri de carosabil.

În autoturismul sus-menționat a fost găsit tânărul de 32 de ani care nu prezenta semne vitale. Conform primelor evaluări medicale ar fi vorba despre un atac vascular cerebral. Norocul victimei a fost că la fața locului a intervenit agentul șef Daniel Prisacaru, polițist rutier, care l-a resuscitat și i-a făcut masaj cardiac șoferului până când a ajuns ambulanța. Alături de polițistul menționat a fost și agentul șef Petrică Moisii, coleg de patrulă.

Se pare că după ce Prisacaru a încercat să resusciteze victima de două ori și i-a aplicat mai multe proceduri de masaj cardiac, tânărul a prezentat semne vitale și a fost transportat la spital.

„Când diferența dintre viață și moarte o face un OM  vorbim despre eroi, destine, forțe și spirit legendar.

Agentul șef Daniel Prisacaru este un polițist din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni care l-a readus la viață pe un bărbat de 32 de ani. Colegul meu este eroul unei familii care are acum șansa să îl vadă în viață pe cel drag.  
 
Pentru noi, toți ceilalți, acest polițist este un profesionist desăvârșit care și-a facut datoria și a dovedit aptitudini extraordinare.
 
Alături de colegul său de patrulă Agent șef Petrică Moisii a intervenit la un eveniment rutier în care a fost implicat un tânăr șofer care a suferit un infarct miocardic.
 
După două încercări dificile de resuscitare și proceduri de masaj cardiac inițiate de polițist, tânărul a prezentat semne vitale și a fost transportat la spital și stabilizat.
 
În raportul de activitate de astăzi cei doi agenți consemnează a 7-a viață salvată în ultimii ani de activitate. 
 
7 – o cifră a perfecțiunii divine pe care polițiștii vor însă să o modifice cât mai curând prin salvarea unor noi vieți.
 
Felicitări colegilor din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Adauga comentariu