FOTO Un pompier de la ISU Botoșani, aflat în timpul liber, a stins o mașina incendiată pe raza localității Zvoriștea înainte ca flăcările să ajungă la butelia de gaz din portbagaj

În această dimineață, un pompier botoșănean a înlăturat pericolul de explozie a unei mașini care a luat foc pe raza localității Zvoriștea, din județul Suceava.

În timp ce sergentul major Nicușor Vasilică Apetrei din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi a ieșit din tură și se îndrepta spre casa din județul Suceava a observat pe partea dreaptă a drumului un autoturism care ardea pe jumătate.

Imediat, pompierul s-a oprit la fața locului. Proprietarul mașinii incendiate i-a spus sergentului major că mașina este alimentată cu gaz.

Nicușor Vasilică Apetrei a asigurat zona, îndepărtând mașinile și persoanele din zonă. La fața locului a mai intervenit și un echipaj al pompierilor voluntari din localitate cu o autospecială cu apă și spumă. Apetrei a stins incendiul cu ajutorul autospecialei ajunse la fața locului, înainte de a ajunge pompierii de la ISU Suceava. Pompierul aflat în timpul liber a stins incendiul înainte ca flăcările să ajungă la butelia de gaz din portbagajul mașinii.

„Sergentul major Nicușor Vasilică Apetrei practică această meserie de mai puțin de un an, dar a învățat cel mai de preț lucru, să fie prezent la datorie chiar și în timpul liber, dacă situația o impune. A dovedit că este un adevărat salvator de vieți, un om care a transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestui, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care îl asigurăm de întreaga noastră prețuire și respect”, a transmis ISU Botoșani, conform Botosani News.

 sursa foto: botosaninews.ro

Adauga comentariu