FOTO Un pui de câine a fost salvat dintr-un container îngropat din Suceava. O persoană a aruncat animalul laoaltă cu deșeurile menajere

Un pui de câine a fost salvat dintr-un container îngropat din municipiul Suceava. Animalul nu a ajuns din greșeală în respectivul container. Acesta a fost aruncat printre gunoaiele menajere chiar de către o persoană. Se pare că norocul cățelului a fost un trecător care l-a auzit și a sunt la Serviciul de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân.

Povestea a fost făcută publică de către viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, pe pagina de Facebook a acestuia.

„Așa NU!

Abandonat și nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraș, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. [😔]

Cu toate acestea, cățelul din imagine a avut șansa ca un trecător să îl audă și să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri.

Din păcate acest caz nu este singular, frecvent în municipiul Suceava sunt aduși și abandonați mulți căței. În consecință, administrația locală continuă acțiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava.

Anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea.

De asemenea, datorită colaborării cu Asociația PRO ANIMALS TINA, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate.
Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail adoptiicatei@primariasv.ro.

În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați.

Locul animalelor nu este pe stradă”, a spus Lucian Harșovschi.

Primăria Suceava se lăuda cu faptul că va accesoriza toate punctele de colectare a deșeurilor din oraș cu camere de supraveghere. În acest moment, publicarea imaginilor cu persoana care a aruncat puiul de câine la gunoi ar fi fost de folos pentru descurajarea acestor obiceiuri. Probabil, camerele respective sunt doar de formă sau reprezentanții Primăriei nu își asumă să arate cu degetul spre un posibil votant de-al PNL-ului.

 

Adauga comentariu