FOTO Un pui de câine îngropat de viu într-o groapă de gunoi din Siminicea a fost salvat de câțiva tineri. Viermii mâncau din animalul condamnat la moarte

Ieri, un tânăr aflat prin zona unei gropi de gunoi din Siminicea a salvat de la moarte un câine îngropat de viu în moloz. După ce animalul a fost dezgropat, a fost descoperit cadavrul unui alt pui de câine, mai puțin norocos. Câinele salvat era piele și os, iar viermii se înfruptau din el de ceva timp. Câinele a ajuns ulterior în grija Asociației Casa lui Patrocle, care au făcut publică povestea animalului.

Cum a ajuns câinele respectiv în această ipostază nu se știe încă.

Probabil reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava se vor autosesiza și vor stabili dacă groapa de gunoi în care acest animal își aștepta moartea este legală. În caz contrar Primăria Siminicea riscă a fi amendată și obligată să facă curățenie.

„La o groapă de gunoi din Siminicea.
Un pui îngropat de viu.
Și pe care viermii îl mâncau tot de viu.
N-avem ipoteze, nici scenarii, însă tindem să credem că l-a acoperit o mașină care a descărcat acolo moloz. Sau poate a fost un gest făcut cu intenție. L-au gasit niște tineri, au săpat cu mâinile goale, l-au dezgropat și ne-au sunat. Sub el, în pământ, mai era un pui. Pentru cel din urmă a fost prea târziu, era deja putrezit.
Puiul care trăiește este plin de viermi de la jumatate în jos, i-au mâncat toată coada, este scheletic, atrofiat și abia se mai poate ține pe picioare. Doar el știe cât a stat îngropat! Este cutremurător faptul că în ultimele două zile a fost caniculă, iar el stat acolo captiv, cu capul în arșiță, fără strop de apă. Iar până alaltăieri în ploi și furtuni. Deci cu capul stătea în soare și pe dinauntru îl mâncau viermii de viu.
Un pui care își aștepta moartea de-a dreptul.
A început să schiorlăie când a văzut oamenii, căci altfel nu l-ar fi găsit. Efectiv i-a chemat să-l salveze.
Puiul este în drum spre Suceava.
Iulian Andricioaei este băiatul care l-a găsit.
Ne-a spus că azi este ziua lui, și este atât de mândru că a putut salva un suflet!
Iar dacă am lua la rând gropile de gunoi, probabil am găsi și alte drame. Ne amintim de puii din smoală de la groapa de gunoi din Ilișești. Se pare ca avem de-a face cu o nouă formă de poluare, poate cea mai nocivă dintre toate: abandonul, cruzimea față de animale și spatele întors în fața suferinței”, au spus cei de la Casa lui Patrocle.

Adauga comentariu