FOTO Un soi de interlop rural este acuzat de localnicii din Moldovița că le distruge pădurile tăind ilegal mii de copaci

Mai mulți localnici din comuna Moldovița s-au arătat indignați de faptul că pădurile lor au căzut pradă unui individ din localitate, care taie fără simț de răspundere copacii din pădurile ce le aparțin.

Gheorghe Oblezniuc s-a erijat într-un fel de purtător de cuvânt al cetățenilor din Moldovița și ne-a detaliat ceea ce se întâmplă în pădurile din localitate.

„Am găsit în pădure poate chiar 1.000 de cioate tăiate ilegal. Pentru a-și ascunde urmele, ei dau cu sodă caustică pentru a da impresia că cioatele sunt mult mai vechi. În plus, ei dau cu smoală, pe care o încălzesc cu o lampă, în încercarea de a da impresia că arborii erau marcați. Am sesizat Garda Forestieră, Poliția, dar se pare că patronul Alin Boșutar, care câștigă licitații la foc automat, este de neatins. Arborii sunt tăiați din zone în care nu există exploatări forestiere, este jale ce se întâmplă prin pădure”, a declarat Gheorghe Oblezniuc.

Bărbatul susține că a făcut plângeri împotriva lui Alin Boșutar, însă spune că deocamdată nu a văzut ca cineva să ia măsuri față de el.

Alin Boșutar este patronul firmei SC Best Auto SRL. Interesant este că societate are un singur angajat, conform portalului www.listafirme.ro. Obiectul de activitate a firmei este „tăierea și rindeluirea lemnului”. Concret, cei de la SC Best Auto SRl este specializată în tăierea, rindeluirea și preluarea mecanică a lemnului, fasonarea buștenilor prin debitare, cojire și așchiere, fabricarea traverselor de cale ferată din lemn, fabricarea podelelor din lemn, neasamblate, obținerea talasului, făinii de lemn, așchiilor, particulelor de lemn, uscarea lemnului și impregnarea sau tratarea chimică a lemnului cu conservanți sau alte materiale.

Scandalurile se țin lanț de Alin Boșutar

Alin Boșutar este un individ cunoscut pentru problemele sale cu legea. În vara anului 2015, acest a fost trimis în judecată pentru contrabandă, deoarece făcea parte dintr-o grupare care alimenta cu țigări piața din capitală.

Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Alin Boşutar şi Ovidiu Matran şi în stare de libertate a inculpaţilor Elena Cojocăraşu, Costel Pena şi Ioan Gheorghe Rebenciuc sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de contrabandă.

În perioada martie – iulie 2015, inculpaţii au deţinut şi au comercializat o cantitate totală de 90.754 de pachete cu ţigări neintroduse în circuitul fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă şi astfel au creat bugetului de stat un prejudiciu de 1.051.083 de lei, prin neplata taxelor vamale, a accizelor şi a taxei pe valoarea adăugată.

Ţigările provenite din contrabandă erau preluate de la „Frontiera verde” dintre România şi Ucraina, ulterior fiind destinate comercializării în special în municipiul Bucureşti.

În dosar, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui număr de șase imobile aparţinând inculpaţilor, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Alin Boșutar a fost condamnat în acest dosar la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă în formă continuată. Curtea de Apel București l-a obligat pe Boșutar la plata către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a sumei de 720.925 de lei cu titlu de despăgubiri civile reprezentând taxe vamale, accize şi TVA.

În primăvara anului 2017, Alin Boșutar a creat alte probleme în Moldovița, după ce a blocat traseul cunoscutei Mocănițe „Huțulca”. Individul a pus mai mulți bușteni pe calea ferată.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea lui Alin Boșutar însă acesta nu a putut fi contactat pe telefonul mobil.

Adauga comentariu