FOTO Un urs a dat iama în oile unui cioban din Broșteni. Animalul s-a ospătat dintr-o oaie la fața locului, iar alta a luat-o „la pachet”

Printr-un apel 112 a fost anunțat faptul că un urs a omorât două oi pe raza localității Lungeni, comuna Broșteni. Apelantul susține că ar fi același urs care săptămâna trecută a fost prins într-un laț. Bărbatul care a sunat la 112 avea 17 oi pe un islaz comunal, iar dimineața a constatat că mai are 15. Una dintre oi a fost omorâtă, iar cealaltă a fost luată de urs în pădure.

La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broșteni. Când jandarmii au ajuns la fața locului, ursul plecase.

Reguli minime de respectat în situația în care vă întâlniți cu ursul

Prezența urșilor este semnalată din ce în ce mai des atât în zonele montane ale județului, cât și în apropierea gospodăriilor.
În acest sens, în cazul în care vă întâlniți cu ursul, vă adresăm următoarele recomandări:
• Să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Țineți cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă și dumneavoastră veți face la fel;
• Faceți-vă semnalată prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere și să vă poată evita. Atenție, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranță îl va atrage și de la 10 kilometri!
• În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercați să păreți cât mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiți! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa și atunci va ataca.

Adauga comentariu