FOTO Unul dintre moldovenii răniți în accidentul de la Poiana Stampei a murit la spital

La data de 1 septembrie 2021, la ora 05.12, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost anunțată prin 112 despre faptul că pe raza comunei Poiana Stampei a avut loc un accident rutier cu victime între un microbuz și un camion.         

Echipajul deplasat la locul accidentului a stabilit că Dumitru Rotaru (35 de ani), din Republica Moldova, în timp ce conducea microbuzul Mercedes Benz pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu TIR-ul Scania, care tracta o remorcă și care era condus regulamentar de Steian Necula (36 de ani), din județul Brăila.

În urma accidentului a rezultat rănirea lui Dumitru Rotaru, precum și a pasagerilor Vitali Tapalan (38 de ani), Larisa Macarie (63 de ani), Tamara Tvernoleb (58 de ani) și Gheorghiu Vasile Nogealac (56 de ani), toți din Republica Moldova.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 15.00, polițiștii suceveni au fost anunțați despre faptul că Gheorghiu Vasile Nogeleac a decedat la Spitalul Județean Bistrița.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu