FOTO Utilaje în valoare de 50.000 de euro furate din Danemarca au fost depistate în TIR-ul unui șofer sucevean

În cadrul unei acțiuni de control organizată la nivel național, poliția germană din Puttgarden a oprit un camion înmatriculat în Suceava, condus de un șofer din zona Moldovița, încărcat cu un Mercedes – Benz Sprinter și două miniexcavatoare în semiremorcă.

Șoferul, în vârstă de 37 de ani, a prezentat la control documentele de identitate, respectiv documente de proveniență pentru Mercedes-Benz Sprinter și cele două miniexcavatoare.

La un control mai amănunțit, s-au descoperit mai multe cutii care conțineau scule de construcții noi, mărcile Makita, Festool, Hilti și De Walt. Pentru că exista o cantitate foarte mare, autoritățile au cerut documentele de achiziție pentru acestea, dar și documente suplimentare pentru autoutilitară și miniexcavatoare.

Șoferul român nu a avut documente suplimentare și polițiștii au cerut informații suplimentare de la poliția daneză, țara din care venea camionul. După verificarea seriilor autoutilitarei, dar și a celor două miniexcavatoare s-a constatat că acestea sunt declarate furate în Danemarca de la un șantier de lângă Copenhaga.

De asemenea, poliția daneză a spus că sculele sunt de asemenea furate, proprietarul unui magazin de specialitate din Copenhaga depunând documente care să confirme seriile produselor găsite în camionul condus de șoferul sucevean.

Poliția din Puttgarden a dispus arestul preventiv al șoferului, dar și-a exercitat dreptul de a nu furniza informații și de a nu declara nimic decât în prezența unui avocat. După consultarea cu Parchetul din Lübeck, camionul, remorca, inclusiv încărcătura acesteia, au fost reținute și sunt considerate dovezi în această anchetă.

Șoferul de camion este anchetat pentru furt, iar după primel estimări valoarea bunurilor furate este de aprroximativ 50.000 de euro.

Sursă material + foto: www.infotrucker.ro

Adauga comentariu