FOTO VIDEO Doi activiști care luptă împotriva defrișărilor forestiere acuză că au fost bătuți de proprietarii unor gatere

Problema defrișărilor pădurilor a dus de la un scandal până la o bătaie generală. Trei frați din comuna Frumosu, județul Suceava, care imortalizează pădurile defrișate din comuna de domiciliu și pe distribuie pe Facebook, susțin că au fost bătuți de mai mulți pădurari și mai mulți administratori ale unor firme care se ocupă de tăierea și rindeluirea lemnului.

Doi dintre cei trei frați spun că se deplasau spre casă pe un drum forestier din satul Deia, comuna Frumosu, în momentul în care au fost opriți de Negură Ilie, administratorul SC Sifon Trans SRL, cu care sunt în stare conflictuală de ceva timp, din cauza defrișărilor. Administratorul gaterului, alături de alte persoane, ar fi sărit la scandal și chiar i-ar fi bătut pe respectivii frați.

„Am fost loviți de niște patroni din comuna Frumosu, sat Deia. Ne-a blocat mașina. Stăteam de vorbă cu un pădurar și ne-au agresat, că o zis că noi pozăm prin păduri și de asta nu pot exploata lemnul. Au venit cu parii, m-au lovit în cap, m-au lovit în mână. (...) Mi-au luat telefonul, mi l-au spart”, a zis unul dintre frații agresați.

Cei doi frați susțin că polițiștii și medicii au tratat situația superficial. La Spitalul din Câmpulung Moldovenesc ar fi fost examinați doar din ochi, iar polițiștii ar colabora cu agresorii acestor.

 „Poliția e mână în mână. Sunt hoți toți, bandiți acolo. Fură mână în mână cu pădurarii, cu patronii, cu toții sunt o mafie. (...) Ambulanța acolo la Câmpulung nu a vrut să ne facă nimic. M-am dus să îmi facă un tomograf, mă doare capul, tot sunt fărmat. (...) Nu ai nimic, o zis du-te acasă. Spitalul Câmpulung e zero”, au spus unul dintre frații agresați.

Doi dintre potențialii agresori sunt angajați ai firmei SC Sifon Trans SRL și au spus polițiștilor că ei se deplasau în amonte pe drumul forestier și s-ar fi întâlnit cu cei doi frați care i-ar fi agresat.

Familia bărbaților, care ar fi fost bătuți cu parii de către „mafia lemnelor”, susțin faptul că trăiesc cu frică pentru simt că viața lor este pusă în pericol, așteptându-se la ce e mai rău. Aceștia au spus că peștii din iazul unuia dintre ei au fost omorâți, de către persoanele care exploatează lemn ilegal, aruncându-se antigel în iaz.

Cei doi frați au ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu mașina personală a unei rude, deoarece personalul Spitalului din Câmpulung Moldovenesc nu ar fi considerat că nu este cazul pentru a-i transfera la Suceava.

„În cursul serii precedente, polițiștii din Vama au fost sesizați cu privire la un conflict izbucnit la liziera unei păduri, dintre mai multe persoane. Deplasați la fața locului au constatat faptul că un grup de tineri a intrat într-un conflict verbal cu o altă persoană care deține un gater pe raza localității, ulterior patronului gaterului i s-au alăturat și alți prieteni, aceștia sesizându-se că au agresat grupul respectiv de tineri. La postul de poliție au fost trimise plângeri atât din partea tinerilor care au intrat în conflict, dar și a patronului gaterului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovirea și alte violențe dar și de amenințare. Polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt, urmând ca dosarului cauzei să fie anexate și certificatele medico-legale, în măsura în care acestea vor fi obținute de către părțile vătămate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef, Ionuț Epureanu. 

Comentarii

Gheorghe

23.07.2019 10:17

Cam asa se fac afacerile: sub protectia politiei, padurarilor, primarilor, "autoritatilor". Cand sa le faci plangere si dosar penal, hopa, ajung parlamentari, ca doar contribuie si la partid.

Adauga comentariu