FOTO VIDEO Groapa de gunoi de la Moara, inaugurată și funcțională, dar fără gunoi

Depozitul ecologic de deșeuri de la Moara a fost deschis înainte de alegeri, însă de atunci și până în prezent a stat mai mult cu lacătul pe porți.

Mașinile de gunoi nu au trecut pragul gropii de gunoi, deoarece firmele care colectează deșeurile de pe raza județului nu au semnat un contract cu operatorul gropii.

„Eu ieri am fost cu toți primarii din județ acolo și am făcut instruirea, dar sunt niște proceduri, deci încep să vină mașinile, trebuie să încheie contracte cu operatorii. Deci manualul de proceduri de acolo le dă un termen să încheie contracte. Trebuie încheiate contracte între operatorul de la Moara și operatorii care colectează de la poarta omului și duc la Moara. Ieri a fost instruire cu primarii, ce să urmărească, să facă, și au termen să încheie, Primăria Ilișești cu operatorul ca să ducă la Moara, deci durează, asta e procedura, dar am început să aducem. 

Procedura asta nu e ca și cum aprinzi un bec și funcționează sau nu. Sunt niște contracte pe alte rute, ei până acum duceau cu operatorii la cinci depozite, care acum se închid, și urmează să vină spre Moara, dar trebuie instruirea populației, obligatoriu trei tomberoane ca să selecteze, că nu ți-l mai ia neselectat, sticlele să se ducă aparte, de aia e instruirea asta cu toți și perioada asta de pregătire, dar au început să vină la Moara.

Informația că nu funcționează este falsă, cum să nu funcționeze? Abia i-am dat drumul”, ne-a spus președintele consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur.  

Chiar dacă președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține că gunoiul a început să fie dus la groapa de gunoi din Moara, un angajat de acolo ne-a confirmat faptul că depozitul ecologic de deșeuri nu este încă funcțional.

„Încă nu. A fost ieri o ședință cu primarii și s-a explicat cum se selectează deșeurile, urmează să se încheie contractele și după aia”, a spus un angajat de la depozitul ecologic de deșeuri,

Groapa de gunoi a fost inaugurată cu mare fast, în urmă cu două săptămâni, de către Consiliul Județean Suceava, în frunte cu Gheorghe Flutur. Depozitul ecologic de deșeuri construit cu suma de 11 milioane de euro, nu a fost vizitat prea des de camioanele cu gunoi.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu