FOTO VIDEO Rațele, caprele și cei 17 câini din locuința bătrânei din Dărmănești erau piele și os

La data de 3 mai 2019, M.L. (63 de ani), din comuna Dărmănești, a fost găsită întinsă în pat și cu capul lovit. În interiorul casei se aflau aproximativ 17 câini. Vecinii o cunoșteau pe femeie ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice, trăind în condiții mizere.

 

Femeia a fost întrebată dacă în ultima perioadă a fost victima vreunei infracțiuni. Aceasta a spus că nici o altă persoană nu a vizitat-o în ultimul timp.

Ambulanța ajunsă la fața locului a transportat-o pe femeie la Spitalul Județean Suceava, stabilindu-se diagnosticul de „traumatism cranio-cerebral și etilism acut”. Aceasta a rămas internată la unitatea spitalicească.

Oamenii legii au luat legătura cu lucrătorii Primăriei Dărmănești în vederea preluării câinilor fără stăpân.

Reprezentanţii Asociaţiei de Protecţie a Animalelor „Casa lui Patrocle”, s-au deplasat la fața locului pentru a salva câinii. Aceștia au găsit curtea plină de câini, iar în casă, închiși într-o cameră, se aflau mai mulți câini foarte slabi.

„Asta am gasit, va lasam pe voi sa judecati. Nu putem descrie mizeria, jegul si mirosul din casa, si cum stau cainii astia. Am luat sapte caini, si vor ramane in grija noastra. Au fost <predati> de catre concubinul batranei, (caci el i-a adunat pe toti), adica de omul care inca locuieste acolo, si care-i ingrijea. Doar doi dintre ei sunt sociabili, unul extrem de agresiv, iar ceilalti speriati de bombe! Azi au fost deparazitati, hraniti si vor fi vazuti de medicul nostru. Cat despre celelalte aspecte ale acestei povesti, rugam si alte persoane sa se implice! Noi suntem deja dati peste cap, nu este simplu sa bagi sapte caini in adapost, sa cauti loc si compatibilitate fiecaruia, plus ca am pierdut toata noaptea cu cei sapte pui, si cu cel muribund pe care l-ati vazut in poze. Vom reveni cu noutati.
Iar daca vreti sa ajutati, o puteti face, pe orice cale! Si chiar avem nevoie de sprijin”, au scris reprezentanții Asociaţiei de Protecţie a Animalelor „Casa lui Patrocle” pe Facebook.

În holul casei a fost găsit craniul unui câine. 

În altă încăpere erau rațe, iar în șură erau ținute câteva capre.  Animalele trăiau cu minimum de hrană, toate fiind piele și os.

Femeia, animalele și păsările trăiau într-o casă mizeră, după cum se poate observa și în filmare.

sursa foto/video: Facebook/ Casa lui Patrocle - Animal Rescue

 

Adauga comentariu