FOTO VIDEO Taxiurile electrice nu sunt văzute cu ochi buni de majoritatea taximetriștilor suceveni

Mașinile electrice se încearcă a se folosit pentru taximetrie în municipiul Suceava.

Municipalitatea încearcă să încuraje firmele de taximetrie și taximetriștii, pe persoană fizică, să folosească mașini electrice pentru practicarea transportul în regim de taxi.

„Este un proiect prin care noi scoatem la licitație cele 15 autorizații disponibile, care au fost eliberate sau au fost retrase de către colegii mei de la Primăria municipiului Suceava, de la Biroul de Transport, și bineînțeles așa cum ați aprobat într-o ședință anterioară, jumătate din ele merg pentru mașini electrice, jumătate pentru motoare termice convenționale. Sperăm noi să <îi băgăm în priză>, cu ghilimelele de rigoare, și să avem transport electric și din punct de vedere al serviciului de taxi în municipiul Suceava, odată cu declanșarea acestei proceduri”, a declarat Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

Chiar dacă Primăria municipiului Suceava a scos la licitație autorizații de taximetrie pentru mașini electrice, foarte mulți taximetriști contestă această idee, refuzând să fie filmați în timp ce își exprimă opinia.

„Aici ce fac cu 200 de kilometri? Vine acuma, vii tu, vine așa să mă duc la Iași, ce fac? (...) Îi spun <Hai culcă-te oleacă, cu mine nu vrei să stai două ore ca să așa și te duc eu în Italia sau unde vrei>”, a spus unul dintre taximetriștii suceveni. 

Unii taximetriști, care nu sunt de acord cu mașinile electrice pentru taximetrie, nu sunt de acord nici cu interzicerea Uber și Clever.

„Ideea cu mașinile electrice, nu este o idee bună, cum nu este bine nici că s-a interzis Uber și Clever”, a zis un taximetrist din Suceava.

Printre taximetriști sunt și unii care privesc partea plină a paharului.

„Sunt foarte bune pentru mediul înconjurător, oxigen, e pentru noi, pentru viața noastră. Eu zic că e foarte bine”, a spus un alt taximetrist sucevean.

În Suceava sunt 28 de sații de încărcare, la care se permite încărcarea gratuită pentru sucevenii care dețin mașini electrice.

 

Adauga comentariu