FOTO Zece focuri de avertisment trase de polițiștii de frontieră pentru a captura țigări de contrabandă de aproape 400.000 de lei

În această dimineață, pe la ora 02.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina a observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 30 de metri de frontiera de stat, pe direcţia comunei Straja, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat autoturismul şi coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras zece focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale, însă aceştia au fugit în Ucraina.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Astfel, au fost descoperite mai multe colete cu țigări şi un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie. Atât maşina cât şi ţigările au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În urma inventarierii ţigărilor din autoturism cât şi a coletelor găsite în zonă, a rezultat cantitatea de 33.950 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 397.215 de lei.

Ţigările au fost confiscate, autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Adauga comentariu