FOTO Ziduri de apărare construite recent împotriva inundațiilor au fost aproape de a fi luate de ape la prima ploaie mai serioasă, la Moldovița

Primăria comunei Moldovița s-a apucat de construirea a trei ziduri de apărare împotriva inundațiilor. Aceste lucrări de apărare a malurilor sunt contruite în albia râului Putna Secrieș.

Concret, proiectul vizează realizarea a trei ziduri de protecție în dreptul gospodăriilor deținute de localnicii Ovidiu Bodnărescu, Tiberiu Nicolae Boșutar și Ovidiu Mortogan. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 747.300 de lei, undeva în jurul a 150.000 de euro.

Cele trei ziduri au început să prindă contur, cel din dreptul locuinței lui Ovidiu Mortogan fiind terminat la sfârșitul săptămânii trecute. Ploile din weekend au scos la iveală faptul că lucrările nu sunt de cea mai bună calitate.

Conform informațiilor de pe SEAP, cel puțin unul dintre contracte a fost atribuit direct societății Eurovion SRL Marginea. Din informațiile obținute de la localnicii din Moldovița, de realizarea digurilor s-ar fi ocupat un alt cetățean din Marginea, care colaborează de mai bine de 10 ani de zile cu Primăria Moldovița.

Din imaginile pe care vi le punem la dispoziție se vede clar cum fundația unuia dintre ziduri nu este deloc sigură și parte din ea a fost luate de ape. Cetățenii sunt nemulțumiți și consideră că la următoarea viitură mai puternică, zidul care ar trebui să-i protejeze va fi distrus și apa riscă să le ajungă în curți, beciuri și locuințe.

Oamenii mai speră ca lucrările să fie reluate și realizate în favoarea lor, iar banii să poată fi justificați.

Adauga comentariu