Fraudă la bacalaureat. 17 elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița au fost eliminați din Bac

Un scandal ce riscă să ia o amploare extrem de mare are loc la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița, după ce se pare că s-ar fi oprit camerele video în timpul probelor de la examenul de bacalaureat.

Comisia Județeană de Bacalaureat a stabilit ca 17 candidați din Centrul de Examen nr.59 de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița să fie sancționați cu „eliminarea din examen, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare, a competențelor lingvistice și digitale, fără dreptul de a participa la următoarele 2 sesiune ale examenului de bacalaureat”.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, însă ni s-a cerut un set de întrebări pe adresa de mail a instituției, întrebări la care nu am primit, până la publicarea acestui articol, niciun răspuns.

 

Comentarii

gicu

09.07.2020 16:19

Credem ca nu e singurul centru din județ unde s a copiat. În județ excepție făcând Municipiul Suceava care e super verificat, de ani de zile se practica metode inovative de copiere. Anul acesta au fost și mai inventivi cu subscentte prin diverse școli generale pe care nu le verifica nimeni. Câte or mai fi, aici s au pârât concret, altfel nu s ar fi știut. În zona de munte e prăpăd la bacalaureat de ani de zile cu copiatul, se strâng bani pentru supraveghetori, ritualuri vechi ramase valabile.

Examen

09.07.2020 17:55

Elevii sunt eliminați după susținerea examenului???????
Nu este in concordanță cu legislația!!!!!

RNC STER

21.07.2020 16:59
Este perfect legal, pe Pontilica (si Vilcov) l-au dovedit dupa aproximativ 20 de ani. Sa zica "Sar'mina" ca nu a fost "invitata" la Politie, in Arest Preventiv, asa, pentru vreo 30 de zile - pentru constituire de grup infractional organizat (17 hotomani)... Dar nu e tirziu: viitorilor hoti, carora le mai vin "idei destepte cum se ia BACu' mai la lejerica" ar trebui sa se gindeasca de doua ori... RNC STER

Adauga comentariu